fbpx
5.2 C
Delfzijl
vrijdag 22 november 2019
Home 112-nieuws Vier panden verwoest bij grote brand in centrum Delfzijl

Vier panden verwoest bij grote brand in centrum Delfzijl

Delfzijl – De brand die vannacht uitbrak in het centrum van Delfzijl is onder controle. De eerste melding kwam om vier uur vannacht bij de brandweer binnen. Al snel werd er opgeschaald naar zeer grote brand. Alle omwonenden konden hun woningen op tijd verlaten en werden elders opgevangen.

Brandweervoertuigen uit Delfzijl, Appingedam, Winschoten, Bierum, Loppersum, Slochteren, Ten Boer, Bedum, Veendam en Groningen kwamen ter plaatse voor het bestrijden van de brand.

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen Expert en de Intertoys, wel hebben de panden flinke rook- en waterschade opgelopen. Om voldoende water aan te voeren is er vanaf de gracht bij het gemeentehuis een groot water transport afgelegd. De blusgroep van brandweer Loppersum verricht metingen rondom het centrum om te kijken of er schadelijke stoffen in de rook zit.

De brandweer heeft inmiddels het sein brand meester gegeven. Overslag naar panden van Expert en Intertoys is voorkomen. Wel is er in deze panden sprake van flinke rook- en waterschade.

Advertenties

Advertenties