Groninger Zilverkamer organiseert een fotowedstrijd

Appingedam – De Groninger Zilverkamer organiseert de komende weken een fotowedstrijd onder de titel “Tuinen van Verf.” De uiterste inleverdatum voor de foto’s is vastgesteld op 5 juli. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 12 juli. Een deskundige jury, onder wie de exposerende kunstenaar, zal de inzendingen beoordelen. Alle foto’s blijven gedurende de lopende expositie tot en met 7 december hangen in de Zilverkamer.

Het thema van de fotowedstrijd valt samen met de expositie “Tuinen van  Verf” van schilderijen van Theo Leijdekkers. Op de schilderijen van Theo Leijdekkers komt elke kleur en elk detail goed tot zijn recht. Juist in de weken dat alle tuinen op hun mooist zijn, is het een kunst om prachtige tuinfoto’s te maken. De beide kunstvormen verschillen uiteraard behoorlijk. Maar het kan een prachtige uitdaging zijn om de vergelijking van foto’s met de taferelen van Theo Leijdekkers aan te gaan. Zelfs al mogen de foto’s zowel in zwart-wit als in kleur worden aangeleverd. Uiteraard zijn ook macro-foto’s welkom.

De ingeleverde foto’s moeten minimaal het formaat A4 hebben en moeten zonder verdere ingrepen kunnen worden opgehangen.

De organisatie van de wedstrijd heeft besloten geen (leeftijds)categorieën in te stellen en ook geen onderscheid te maken tussen inzendingen van amateurs en profs. Wel zijn leden van de jury en hun familie uitgesloten van deelname.

De foto’s, ingelijst of opgeplakt, moeten uiteraard zijn voorzien van naam, adres en telefoonnummer/mailadres, een titel en plaats van opname. Gegevens worden uiteraard uitsluitend gebruikt ten behoeve van de wedstrijd.

Back to top button