Geen officiële Sinterklaasintocht in Delfzijl dit jaar, wel een Pietenfestijn

Delfzijl – Sinterklaas komt ook dit jaar gewoon naar Delfzijl, maar ook dit jaar zonder de traditionele feestelijke ontvangst in de haven. De organisatie betreurt dat zeer: “Met alle maatregelen en de oplopende coronacijfers, is er teveel onzekerheid of we dit in goede banen kunnen leiden”, zo stellen de organisatoren.

“We willen niet in de situatie raken dat we de kinderen én de tientallen vrijwilligers op het laatste moment in de kou moeten laten staan”, zo hebben zij na lang beraad besloten.

Pietenfestijn op zaterdag
Het is de bedoeling dat er wél een geweldig Pietenfestijn komt in het centrum van Delfzijl. Op zaterdag 20 en zaterdag 27 november worden alle kinderen getrakteerd op voorverpakt snoep en kunnen ze met hun ouders genieten van de swingende klanken van de pietenband.

De aankomende persconferentie van 2 november wordt hiervoor overigens met grote spanning afgewacht: “Het kan zijn dat de maatregelen die Minister Hugo de Jonge dan bekendmaakt, alsnog roet in het eten gooit.” De organisatie heeft er vooralsnog alle vertrouwen in dat ze er een gezellig en veilig kinderfeest van kan maken.Back to top button