Gedeputeerde Marianne Besselink heeft een aantal projecten in Appingedam bezocht

AppingedamGedeputeerde Marianne Besselink heeft maandag een werkbezoek gebracht aan de gemeente Appingedam. Besselink werd door burgemeester Rika Pot en wethouder Annelies Usmany door het historische centrum van Appingedam geleid. Tijdens de wandeling ging het langs locaties die met steun uit het project Leefbaarheid van de provincie worden gefinancierd. De wandeling begon bij multifunctioneel centrum Kabzeël in dit gebouw wordt hard gewerkt aan de realisatie van het Nieuwe multifunctioneel centrum. Het pand krijgt een culturele functie, geeft plek aan jeugd Jimmy’s en krijgt een ontmoetingsruimte. Er is een dansschool in gevestigd en daarnaast houdt het ook een kerkelijke functie.

De wandeling werd vervolgd via de Dijkstraat waar gedeputeerde Besselink symbolisch de sleutel overdracht deed van het nieuwe pand van de HEMA welke wordt gerealiseerd in het voormalige pand van de Schoenenreus. Eigenaar Alfred Ritzema liet vervolgens de binnenkant van het pand zien het zijn twee winkelpanden waar de tussen muur van is verwijderd. De opening staat gepland aan het einde van april. Vervolgens werd er gekeken bij de realisatie van het lunchroom Aan Tafel in de Dijkstraat ook dit pand bestaat uit een combinatie van twee gebouwen en krijgt een terras aan het water van het Damsterdiep met uitzicht op de hangende keukens.

Alle verbouwingen maken deel uit van het project Versterking Winkelstructuur Appingedam hierin werkt de gemeente Appingedam nauw samen met de ondernemers. Met het project wordt gewerkt aan het in stand houden van een aantrekkelijk (winkel)centrum. Een gevarieerd en geconcentreerd winkelaanbod.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”86″]

Back to top button