Fris de zomer in met een eigen zwembad!

Nederland – De zomer is in volle gang en met die warme temperaturen is het heerlijk om een frisse duik te nemen. Alleen woont helaas niet iedereen dicht bij recreatief water of een zwembad. De oplossing? Een eigen zwembad in de tuin! Dit is veel minder ingewikkeld dan het klinkt. Als je voor een frame zwembad kiest, heb je binnen no time een zwembad waar je verkoeling kunt zoeken.

Familiezwembad voor het hele gezin

De meeste frame zwembaden zijn groot genoeg om met meerdere volwassenen of een heel gezin comfortabel in te zitten. De zwembaden zijn in diverse afmetingen en vormen verkrijgbaar. Zo zijn er ronde, maar ook rechthoekige baden. Om je een idee te geven: er zijn kleine, ronde frame zwembaden met een diameter van ongeveer 2,5 meter, maar grote baden met een diameter van ruim 7 meter bestaan ook. Voor bijna iedere tuin is dus wel een frame zwembad met de juiste afmetingen en vorm te vinden!

Een frame zwembad in elkaar zetten

Frame zwembaden hebben een stevige constructie die je zelf makkelijk in elkaar kunt zetten. Zoek eerst een geschikte plek in de tuin uit, bij voorkeur een vlakke, egale ondergrond zonder kiezels of takjes. Hier plaats je het onderzeil op. Daarna kun je beginnen met het frame en de wand in elkaar zetten volgens de instructies. Bij kleine baden lukt dit in je eentje, maar bij grotere frame baden heb je soms nog een extra persoon nodig. Als laatste stap vul je het zwembad met water. Afhankelijk van het model duurt het zo’n 30 tot 60 minuten tot het zwembad gevuld is.

Onderhoud

Om zo lang mogelijk van je frame zwembad te genieten, is het belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt. Ten eerste is het belangrijk dat er een waterpomp aanwezig is om het water te filteren en reinigen. Bij de grote baden zit er vaak al een pomp bij, maar anders kun je deze nog zelf los aanschaffen bij Heuts. Ook is het handig om een afdekzeil te hebben om het water af te dekken wanneer je het zwembad tijdelijk niet gebruikt. Zo blijft het water schoner en hoef je het minder vaak te verfrissen. Daarnaast is het goed om het zwembad zelf te reinigen met speciaal schoonmaakmiddel, chloortabletten en zwembadzuigers. Als je het zwembad regelmatig schoonmaakt, dan gaat hij uiteindelijk ook langer mee en is het je investering echt dubbel en dwars waard!

Back to top button