Festival Art Carnivale aan de oevers van het Schildmeer

Steendam – Festival Art Carnivale heeft ook dit jaar weer een feestelijk programma vol met live muziek, een grote braderie en kunstmarkt, activiteiten voor kinderen, (h)eerlijke horeca, theatervoorstellingen en straattheater. Dit gratis te bezoeken festival voor jong en oud vindt plaats van 19 tot en met 21 juli.

De locatie is Steendam aan de oevers van het Schildmeer, dus vlakbij het strand en het water. Om alvast in de stemming te komen presenteren we een aantal van de theater acts die te zien zullen zijn.

Brulrace; moeten onze kinderen leren hoe harder je schreeuwt hoe meer je bereikt in het leven?  Deze driewielers reageren op geluid, hoe harder de coureur kan schreeuwen, hoe sneller het gaat. Hoe meer mensen je horen, hoe meer mensen je zien. Wie het eerst door de finish gaat is de winnaar. Het is net als het leven zelf. Omstanders kunnen een gokje wagen door hun geld in te zetten bij de Roodkapjes. Wolf legt de regels uit.

Mirlen’s Mad Ride; verlaat je angst en raak verlicht binnen een minuut! Voor jong en oud een uitdaging om aan te gaan. Magiër Mirlen verlost u van uw angst en zorgt binnen een minuut voor een wonderbaarlijke verlichting. Per tweetal kunt u zijn ‘Dragon-Cat’ kasteel betreden voor de kortste roller-coaster rit van de wereld. Voor wie niet naar binnen durft is er tijdens Mirlen’s parade voor de deur ook al heel wat te beleven: hij onderzoekt op eigenaardige wijze de angsten van zijn gasten en slikt zelfs een zwaard in om zijn magische krachten te bewijzen. Te zien en te beleven op zaterdag en zondag op het festivalterrein. Een act van “Nieuw Lef”.

Van Abacus Theater kunnen we het hele weekend genieten op Art Carnivale.  Dj Kamov is ooit als piloot met zijn Russische helikopter neergestort over het randje van het ijzeren gordijn. Levend op een mix van kerosine en wodka wist Kommandant Kamov zich tientallen jaren schuil te houden in de bossen van het Harz-gebergte. Met zijn boordradio luisterend naar de Engelse zenders van de vijand, ontwikkelde hij een feilloos gevoel voor verderfelijke westerse muziek. Nu een gevierd DJ die oude tijden doet herleven en met zijn unieke helikopter sfeer brengt op iedere party. Pas op: DJ Kamov is in de veronderstelling dat de USSR nog bestaat en de KGB naar hem op zoek is. Beter is om dit gevoelige onderwerp te vermijden om explosieve reacties te voorkomen.

Voor meer informatie over het feestelijke programma van het festival: www.artcarnivale.nl

Back to top button