15.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 11:44

Feestelijke handelingen kindcentra Loppersum en Middelstum

spot_img

Middelstum / Loppersum – Op maandag 12 november werden twee mijlpalen gevierd: de boring voor de Warmte Koude Opslag van het kindcentrum in Middelstum én het bereiken van het hoogste punt van het kindcentrum in Loppersum. Er kwamen flink wat mensen op deze handelingen af.

Aan het begin van de middag werd in Middelstum de boring voor de Warmte Koude Opslag uitgevoerd. Met dit systeem gaat het kindcentrum verwarmd worden. Vervolgens overhandigden leerlingen van basisscholen De Wilster en Wicher Zitsema en kinderen van kinderopvang Kids2b een tijdcapsule aan wethouder Bé Schollema. Deze tijdcapsule is gevuld met tekeningen en andere dingen die de leerlingen gemaakt hebben. De capsule wordt op een geheime plek in het kindcentrum geplaatst en ooit, als de tijdcapsule gevonden wordt, zullen mensen uit die tijd een beeld krijgen van hoe het leven van de kinderen uit deze periode eruit zag.

Daarna vertelden directeur Geert Bijleveld van Stichting Openbaar Onderwijs Marenland, Monique Bellersen van Biblionet Groningen en Bé Schollema, wethouder Onderwijs van de gemeente Loppersum, waarom ze zo trots zijn op wat er hier gebouwd wordt. Want door de goede samenwerking van alle betrokken partijen komt er straks een prachtig en duurzaam kindcentrum, waar niet alleen de basisscholen Wicher Zitsema en De Wilster gebruik van gaan maken maar ook kinderopvang Kids2b en de bibiliotheek.

Later deze middag was er ook in Loppersum een officieel moment om stil te staan bij de bouw van het kindcentrum. De vlag werd gehesen op het hoogste punt van het kindcentrum. Leerlingen van basisscholen Prinses Beatrix en Roemte en kinderen van Kids2b overhandigden hun tijdcapsules, die net als in Middelstum een plek in het kindcentrum gaan krijgen.

Daarna hielden Wilma Drenth, directeur van Noordkwartier en Lenie van der Werff van Kids2b nog een korte toespraak. Wethouder Bé Schollema sloot de officiële handeling af: “Ik ben er trots op dat we met elkaar de schouders eronder gezet hebben. We krijgen prachtige, duurzame kindcentra die berekend zijn op de toekomst en een hele fijne plek voor onze kinderen kunnen worden”.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten