-0.2 C
Delfzijl
6 maart 2021 02:08

Falck Fire Services op het Chemiepark neemt twee nieuwe voertuigen in gebruik

DelfzijlNa meer dan 25 jaar dienst gedaan te hebben is het oude blusvoertuig inmiddels vervangen door een zo goed als nieuw industrieel blusvoertuig met als roepnaam 3932. Nadat Falck Fire Services per 1 april 2014 de bedrijfbrandweertaak had overgenomen, was de vervanging van het oude blusvoertuig één van de eerste wensen om over een meer hedendaags blusvoertuig voor de uitvoering van de brandweertaken te kunnen beschikken. Na diverse opties onderzocht te hebben, is medio vorig jaar besloten om een voertuig aan te schaffen wat beschikbaar stond bij Ziegler en deze aan de wensen en eisen van Falck Fire Services aan te passen.

De Volvo FES 4×2 met roepnummer 3932 is in december 2014 in gebruik genomen en bevalt qua gebruiksgemak en mogelijkheden prima. Enkele technische gegevens: 300 pk Euro 5 met automatische versnellingsbak, 2500 liter svm tank en 1800 liter watertank, Ziegler bluspomp FPN 10-4000-2H en een MAD (Fixmix) bijmengsysteem, gecombineerde water/schuim op afstand bedienbare Akron StreamMaster elektrische dakmonitor. Ook is in januari 2015 een nieuw bedrijfsvoertuig merk Peugeot Expert in gebruik genomen. Deze is herkenbaar in de Falck bedrijfskleuren gezet en dient voor algemeen gebruik voor zowel op het Chemiepark alsmede buiten de locatie.

Voor dit jaar staan nog twee zaken op de rol. Te weten de vervanging van de huidige Mercedes hulpverleningsvoertuig 3972. Ook deze is inmiddels al op leeftijd gekomen en zal nog dit jaar worden vervangen. Een ander belangrijke verandering zal de kazerne worden. Op dit moment is de brandweer gehuisvest in het oude brandweeronderkomen. Voornemens is om medio dit jaar een nieuwe kazerne te bouwen.

Falck Fire Services is sinds 1 april 2014 verantwoordelijk voor de uitvoering van de bedrijfsbrandweerzorg op het Chemiepark Delfzijl en doet dit met een 24-uurs bezetting van vier ploegen van vijf man onder de dagelijkse leiding van de lokatiemanager. Een ploeg bestaat uit een bevelvoerder, chauffeur en 3 manschappen waarvan twee de expertise gaspakdrager hebben. Volgens een vastgesteld rooster worden er allerlei taken uitgevoerd, waarbij het dagelijks oefenen een belangrijk onderdeel is. Falck Fire Services is een onderdeel van het Deense Falck en verzorgt o.a. in Nederland ook voor Prorail te Kijfhoek bij Zwijndrrecht de brandweertaak en beschikt over drie trainingslokaties, waarvan die op de Maasvlakte welbekend is. Zie verder ook www.falckfireservices.nl

Volg ons op

10,961FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten