Dura Vermeer en Friso starten met bouw kabelfabriek TKF in de Eemshaven

Eemshaven – Op het terrein aan de Beatrixhaven in Eemshaven zijn Dura Vermeer en Friso voor Twentsche Kabelfabriek (TKF) uit Haaksbergen gestart met de bouw van een nieuwe kabelfabriek. Dit in aanvulling op de bestaande productiefaciliteiten in Haaksbergen en Lochem. Met deze fabriek zal TKF zich specifiek richten op de productie van zeekabels waarmee windturbines van offshore windparken kunnen worden aangesloten op energiestations.

Koert Terhürne, directievoorzitter bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “We hebben veel ervaring met grootschalige utiliteitsprojecten als deze en daarom is deze unieke opdracht ons op het lijf geschreven. Een mooie samenwerking met ons zusterbedrijf Dura Vermeer Infra Oost en samenwerkingspartner Friso Bouwgroep.”

Zware ladingskade in de Beatrixhaven
De fabriek zal een fors hogere productiecapaciteit krijgen dan de bestaande faciliteit in Lochem en krijgt een prachtige ligging aan de zware ladingskade in de Beatrixhaven. Op korte termijn start de staalconstructie en gaan de bouwers echt de lucht in. Op de foto zijn de bouwwerkzaamheden op het zeven hectare grote terrein achter de zware ladingkade duidelijk zichtbaar. De bouw wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie Dura Vermeer Bouw Hengelo, Dura Vermeer Infra Oost en Friso Bouwgroep.

1.200 kilometer zeekabel per jaar vanaf eind 2023
Dura Vermeer en Friso Bouwgroep verwachten eind 2023 op te leveren, waarna TKF de eerste productie zal starten. Als de fabriek ‘on stream’ is, kan er 1200 kilometer zeekabel per jaar worden geproduceerd.Back to top button