Drukke en leerzaam week voor boksers van boksvereniging Appingedam

Appingedam – De boksers van boksvereniging Appingedam hadden een afgelopen week een druk programma af te werken. Naast de eigen trainingen werden trainingsstages afgewerkt gegeven door vechtsportexpert Henderik Ekema, zoon van Jan Ekema ,oprichter van Taekwondo academie Jan Ekema en werd de kickboksschool van Hans Tauran in Roden bezocht. Tauran is o.a. trainer van wereldkampioene Anne Kamminga en topkickbokster Lesley van der Blij.

Afgelopen donderdag werd de op Sint Maarten woonachtige Henderik Ekema bereid gevonden om een training te geven in Appingedam. Henderik is top taekwondoka, bokser en kickbokser en geeft lessen op Sint Maarten. De boksers van Appingedam volgden een zware training waarin diverse bokstechnieken duidelijk uitgelegd werden.

Vrijdag togen de damster boksers naar Roden om bij de sportschool van Hans Tauran een training af te werken. De legendarische kickbokstrainer liet zien ook het ABC van het boksen te beheersen. Er werd les gegeven in het juist plaatsen van series stoten, sparring en ook het conditionele aspect kwam aan bod.

De boksers van boksvereniging Appingedam kijken terug op een drukke doch zeer leerzame week. Boksvereniging Appingedam zit duidelijk weer in de lift gezien de stijging van het ledenaantal. Opvallend hierbij is ook het aantal dames dat momenteel traint. Enkele wedstrijdboksers zullen binnenkort weer in de ring verschijnen. Voor meer informatie www.boksverenigingappingedam.nlBack to top button