14.3 C
Delfzijl
13 mei 2021 17:39

Concert DOOK en Russisch Byzantijns Koor in St Jozefkerk Delfzijl

Delfzijl –  Het Russisch byzantijns koor Groningen en DOOK ( Delfzijls Opera Operette Koor) verzorgen op zondag 7oktober een concert in de RK St Josefkerk aan de Singel in Delfzijl.

Het Byzantijns koor met als dirigent Cas Straatman heeft als doel de koorzang te beoefenen vanuit de Russische cultuur. De nadruk ligt vooral op het liturgisch repertoire van de Russisch orthodoxe kerk. Volgens traditie worden deze kerkliederen door het koor uitsluitend a capella door de mannelijke en vrouwelijke stemmen gezongen omdat, zo wordt verondersteld dat alleen de menselijke stem in staat is om God te prijzen.

Het Delfzijls Opera en Operette Koor wordt door de pianovirtuoos en dirigent Oleg Morozov begeleid op de piano. Het koor heeft voor deze speciale gelegenheid enkele Russische nummers ingestudeerd. De koren zullen ieder voor zich en ook gezamenlijk optreden.
Op het programma staan prachtige stukken zoals onder andere het Tebe Pajom van D.Bortnianski; Otce nas (onze vader) van Tsjaikovski; O Signore, dal tetto natio (kruisvaarderslied uit I Lombardi) en meer bekende klassieke en moderne stukken. De soliste is Ellen Palmen.

Dit culturele evenement geeft liefhebbers een kans om een mooie middag te beleven
door te genieten van het zingen van liederen met warme herinneringen. De aanvang is om 15.00 uur. De entree is vrij en er is een `vrije gift` voor het beperken van de kosten.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten