Dijkloop Delfzijl ligt op koers om door te gaan

Delfzijl – De organisatie van de Dijkloop in Delfzijl gaat er vooralsnog van uit dat de Dijkloop op zondag 19 december door kan gaan. Onder de coronamaatregelen die nu gelden kan dat, waarbij de corona toegangspas (QR-code) verplicht is en er in het startvak 1,5 meter afstand wordt gehouden.

De huidige maatregelen gelden achter tot en met zaterdag 18 december , een dag voor de Dijkloop. Op dinsdag 14 december is er weer een nieuwe persconferentie. Dan is dus pas definitief te zeggen of de Dijkloop Delfzijl echt door kan gaan. De organisatie heeft goede hoop en is van mening dat de Dijkloop op een veilige en verantwoorde manier georganiseerd kan worden. De gemeente Eemsdelta heeft de vergunning afgegeven en is tevreden over de tot dusver genomen maatregelen.

Deze maatregelen zijn onder andere: De Dijkloop is dit jaar geen wedstrijdloop, maar een recreantenloop met tijdsregistratie.

De starttijden zijn per afstand verschillend, zodat er geen hele grote groep lopers tegelijk aan de start verschijnt. De startnummers kunnen een half uur voor de start worden opgehaald.

De startnummers kunnen gehaald worden in een tent die nabij de start-finish staat. Door een goede routing bij het afhalen van de startnummers kan de QR-code ook daar gecontroleerd worden. Op deze manier kan een optimale doorstroming worden bewerkstelligd.

Om drukte voor de start  zoveel mogelijk te beperken kan deelname alleen door voorinschrijving. Dit kan tot 16 december. Mocht de Dijkloop onverhoopt toch niet doorgaan wordt het inschrijfgeld teruggestort.

Direct na de persconferentie van dinsdag 14 december volgt een nieuwe update met daarin hopelijk het bericht dat de Dijkloop Delfzijl definitief door kan gaan.

Back to top button