fbpx
13.4 C
Delfzijl
zaterdag 04 april 2020
Home Weer en natuur Dichte tot zeer dichte mist tijdens jaarwisseling verwacht

Dichte tot zeer dichte mist tijdens jaarwisseling verwacht

Nederland – Het is rustig weer tijdens de jaarwisseling en daarbij kunnen we regionaal dichte mist verwachten. Vooral het midden, oosten en noorden moeten rekening houden met slecht zicht, maar ook in de grote steden is de kans op vuurwerkmist groot. Tijdens de Nieuwjaarsduik is het met 3-4 graden koud, maar daarbij staat gelukkig weinig wind.

Dit jaar verloopt de jaarwisseling behoorlijk mistig. Regionaal zal na middernacht dichte mist ontstaan door het vuurwerk. De kans op slecht zicht is in het midden, oosten en noorden van het land het grootst. Zeer lokaal kan door de vuurwerkdampen het zicht afnemen naar 50 meter. Wordt het zicht nog slechter, dan is sprake van zeer dichte mist.

Ook in grote steden wordt slecht zicht verwacht. Dit komt doordat er weinig wind staat en vuurwerkdampen lang tussen de gebouwen kunnen blijven hangen, zogenaamde vuurwerkmist. Behalve mist is er ook laaghangende bewolking. Hierdoor kunnen we niet genieten van een heldere sterrenlucht, maar zal de bewolking als een oranje verlichte deken over steden en dorpen trekken.

Mist trekt pas woensdagochtend op
In de nacht naar woensdag kan het zicht nog een tijd slecht blijven en weggebruikers moeten bedacht zijn op wisselende condities. Naar verwachting zal de mist woensdagochtend maar langzaam optrekken en pas rond het middaguur verdwijnen. Er zijn dan wolkenvelden en zonnige perioden.

Koude duik
Woensdag staat bij Scheveningen een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. Aan het begin van de middag is het 3-4 graden en dat is best koud als je net het water uit komt. Het zeewater is op dit moment 7 à 8 graden. Dat betekent niet dat je het warmer krijgt door in het water te plonzen. Water neemt namelijk veel beter je lichaamswarmte op dan de lucht en daardoor wordt het ronduit een koude duik.

Advertenties