22.6 C
Delfzijl
19 juni 2021 15:38

Delfzijl krijgt een eigen wielerronde “RONDJE ZIEL”

spot_img

Delfzijl – Delfzijl krijgt een eigen wielerronde “RONDJE ZIEL”. Door een aantal inwoners van de gemeente is het initiatief genomen om een dit sportieve evenement te organiseren. Het idee is ontstaan om Delfzijl op een sportieve wijze te promoten met een wielerronde die een positieve werking zal hebben in meerdere opzichten. Positief voor de naamsbekendheid van Delfzijl en mogelijkheden voor de lokale horeca en middenstand. Maar bovenal een animerende middag voor alle inwoners van de gemeente Delfzijl.

De organisatie is voornamelijk in handen van lokale mensen. Mensen die ervaring hebben met het organiseren van sportevenementen, onder meer de Stadsloop Appingedam, Schaatsmarathon Appingedam,  Zeemijlenloop Delfzijl en de Groningen Stad Marathon. Het spreekt voor zich dat het een non-profit organisatie betreft van louter vrijwilligers. Bij een geslaagde eerste editie zal deze wielerronde in de komende jaren uit kunnen groeien naar een evenement dat veel deelnemers en toeschouwers naar Delfzijl trekt.

Het ontwikkelen en organiseren van deze wedstrijd wordt ondersteund door de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen (NWVG) en de landelijke Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU).

De organisatie heeft inmiddels een eerste overleg gehad  met de NWVG. In samenspraak met de NWVG en de KNWU is een datum geclaimd op de wedstrijdkalender KNWU 2016. De datum zondag 21 augustus 2016 is inmiddels vastgelegd op de kalender van de KNWU.

In deze eerste editie mogen we een wielerronde voor twee categorieën gaan organiseren:
– Heren junioren/sportklasse/amateurs
– Heren elite/beloften

Dit zijn allemaal licentierenners op amateur niveau.

Mocht deze editie van “Rondje Ziel” zich dit jaar kunnen bewijzen, waar we met z’n allen natuurlijk wel van uitgaan, is het de bedoeling om voor de volgende editie ook een plaatsje te krijgen op de agenda voor de categorie dames/dames elite.

Parcours
De wielerronde, dit jaar bestaande uit genoemde twee onderdelen, wordt omschreven als een criterium. Het betreft een parcours/ronde met een lengte van 2.1 km. Afhankelijk van de categorie zullen door de renners 30 of 40 rondes worden afgelegd .Het parcours bevindt zich in en rond de wijk oud-west, te weten Koningin Julianalaan, Menno van Coehoornsingel, Rijksweg. Een woonwijk met een voornamelijk vooroorlogse bouwstijl, een sfeervolle gracht en geschikte wegen voor een snel en veilig parcours.

Start en finish is gepland op de Koningin Julianalaan ter hoogte achteringang Sportpark Centrum. Het parcours gaat vanaf start/finish via de Kon. Julianalaan, de Menno van Coehoornsingel, de Rijksweg, naar de Kon. Julianalaan. Op het parcours zal de wielerronde goed te volgen zijn voor het publiek, wat een mooi plaatsje langs het parcours kan uitzoeken. Door het relatief korte parcours zal er genoeg spektakel zijn om het geheel levendig te houden voor het publiek.

Sponsoren
Om de wielerronde mogelijk te maken is het aantrekken van sponsoren noodzakelijk. Sponsoren zullen worden gezocht binnen de gemeente Delfzijl, bestaande uit bedrijven die vanuit het verleden een duidelijke verbondenheid met Delfzijl hebben. Het motto is dat “door”, “met” en “voor” Delfzijl dit evenement tot stand komt, met als doelstelling een groeiend evenement dat gedragen wordt door de deelnemers en het Delfzijlster publiek. De gemeente Delfzijl heeft met een voorlopige toekenning van een subsidie het goede voorbeeld gegeven.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,256VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin

Populaire berichten