zaterdag 31 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

DelfSail strikt twee Poolse Tall Ships

spot_img

Delfzijl – DelfSail heeft opnieuw twee schepen weten te contracteren. Ditmaal gaat het om de brik STS Fryderyk Chopin en de STS Pogoria, twee Poolse vrienden van DelfSail. Beide schepen zijn ontworpen door de Poolse nautische architect Zygmunt Choren. De 55,5 meter lange brik Fryderyk Chopin is het jongste schip van de Poolse Tall Ships. Ze is een graag geziene gast in havens. De driemaster barkentijn de STS Pogoria is 48 meter lang en is het vlaggenschip van de Sail Training Association Poland in Gdansk. DelfSail vult met deze twee schepen haar indrukwekkende lijst met unieke schepen aan. DelfSail wist eerder al de Santa Maria Manuela, de Halve Maen, de Dar Młodzieży, Statenjacht de Utrecht, de Christian Radich, de Thalassa, de Gulden Leeuw, de Mir, de Wylde Swan, de Atyla, de Kapitan Borchardt, de Statsraad Lehmkuhl, de Nao Victoria en de Earl of Pembroke te contracteren.

STS Fryderyk Chopin
De Fryderyk Chopin, vernoemd naar de Poolse pianovirtuoos, is het jongste schip van de Poolse Tall Ships. Ze is ontworpen door architect Zygmunt Choren, dezelfde architect die ook de Russische Mir, de Poolse Dar Młodzieży, en de Poolse STS Pogoria heeft ontworpen. De Fryderyk Chopin is een 55,5 meter lange brik met 2 vierkant getuigde masten en stagzeilen. Ze is gebouwd tussen 1990-1992 op de Dora werf in Gdansk, maar tegenwoordig is haar thuishaven het Poolse Szczecin. Direct na haar tewaterlating in 1992 werd het schip gecharterd door het West Island college van Nova Scotia in Canada. Rond de eeuwwisseling werd het schip getest in extreme omstandigheden toen zij nabij Kaap Hoorn voer in Zuid-Amerika. Het schip is vooral bekend vanwege het opleiden van jongeren tijdens het Class Afloat-programma. De Fryderyk Chopin is een graag geziene gast. De crew, gekleed in rood-blauw gestreepte polo’s, zorgt altijd voor veel muziek, ambiance, dans en zang.

STS Pogoria
De STS Pogoria is een Poolse barkentijn gebouwd op de beroemde Lenin Werf in Gdansk en werd in 1980 te water gelaten. Net als de Russische Mir, de Poolse Fryderyk Chopin en de Poolse Dar Młodzieży is ook dit schip ontworpen door Zygmynt Choren. Het heeft een lengte van 48 meter. De STS Pogoria is een regelmatige deelnemer aan de Tall Ships Races en andere internationale evenementen. Ze is gebouwd voor de Iron Shackle Fraternity, een marine educatie programma, gesponsord door de Poolse Nationale televisie in samenwerking met de huidige kapitein Adam Jasser. Momenteel wordt het schip geëxploiteerd door de Sail Training Association Poland. Hoofddoel van het schip is het bieden van training aan jongeren. Er kunnen maximaal 50 personen aan boord tijdens de zeiltochten. In 2009 raakte het schip zwaar beschadigd toen twee lasverbindingen braken waardoor twee van de masten het begaven. Het schip was toen onderweg naar Sint-Petersburg, Rusland.

DelfSail a Festival of Energy
DelfSail is het grootste evenement van Noord-Nederland dit jaar. Van 29 juni t/m 3 juli kunnen bezoekers genieten van de grootste zeilschepen ter wereld en honderden historische vaartuigen. Op de kaden en in de stad kunnen bezoekers genieten van vele optredens en activiteiten. Het evenementen is gratis toegankelijk voor jong en oud. Een uniek evenement – de Sail met het warme hart- a festival of energy- georganiseerd door meer dan 500 vrijwilligers.

 

Pogoria_6c

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten