fbpx
dinsdag 26 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

De collecte van het Oranje Fonds komt naar Delfzijl

Delfzijl – Stichtingen en verenigingen in Delfzijl kunnen zich nu opgeven voor de Oranje Fonds Collecte. Van 22 tot en met 26 mei organiseert het Oranje Fonds de jaarlijkse Collecteweek, dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland. Inschrijven kan tot 1 april.

Deelnemende organisaties mogen 50% van de opbrengst zelf besteden aan een eigen maatschappelijke doelstelling. Daarmee is de collecte een unieke kans voor elke sportclub, scouting of buurtvereniging om geld in te zamelen voor bijvoorbeeld de renovatie van een clubhuis of het organiseren van een teamuitje. De andere 50% besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in de regio. Op deze manier wordt elke opgehaalde euro besteed aan lokale maatschappelijke projecten, 100% dichtbij. Zo werkt elke deelnemende organisatie samen met het Oranje Fonds en haar partner voor de collecte RegioBank aan een sociaal en betrokken Nederland.

Help jouw vereniging
Bij VVFLEX uit Almere zijn ze enthousiast over de collecte: “Het was een week vol gezelligheid. Wij kunnen nu de huur betalen van onze ruimtes waar wij activiteiten organiseren.” Vorig jaar is het sommige verenigingen gelukt om meer dan € 2000,- op te halen.

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om contactloos te betalen aan de deur of geld te werven via een online actiepagina. In Almere is een jamsessie georganiseerd voor mensen in een sociaal isolement: “Dit deden we ook tijdens NLdoet. Dat was een groot succes, dus we waren erg blij dat we dit dankzij de collecte opnieuw konden doen.”

In 2017 werd in totaal ruim € 647.000,- opgehaald. In 2018 kunnen verenigingen weer deelnemen aan de collecteweek. Bekijk gelijk of uw collectegebied nog beschikbaar is en vraag vrijblijvend informatie via: www.oranjefonds.nl/collecte of 0900 4488 448

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,312VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer