DamSTERREN uitgereikt aan Greet Dijkstra Slagwerkensemble en Double Lux Lighting

AppingedamTijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Appingedam, Horecavereniging Appingedam en NAHV in hotel het Wapen van Leiden zijn dinsdagavond de jaarlijkse DamSTERREN uitgereikt. Deze waarderingsprijs ging dit jaar naar Greet Dijkstra-Smit, Slagwerkensemble Constantijn Huygens en Double Lux Lighting.

De zeskoppige jury onder voorzitterschap van Heiman Bollegraaf heeft uit alle nominaties, unaniem en in iedere categorie, een winnaar gekozen.

In de in de categorie Persoon ontving kunstenares Greet Dijkstra-Smit  uit handen van burgemeester Pot de DamSTER overhandigd. Dijkstra kreeg de prijs omdat de kunstenares aantoonbaar een bekende Damster genoemd kan worden. Dankzij haar vroegere winkel, haar galerie, haar beeldend werk en haar inzet op diverse terreinen van cultuur en samenleving. Het steeds groter wordende Kunst-in-de-Kerk evenement is daar een goed voorbeeld van. In haar beeldende werk speelt Appingedam een belangrijke rol. Omdat het gebied waarbinnen Greet Dijkstra exposeert steeds groter wordt en inmiddels de nationale grenzen heeft overschreden, mag zij met recht een ambassadeur van Appingedam worden genoemd.

Slagwerkensemble Constantijn Huygens won in de categorie Groep omdat de muzikanten van het Slagwerkensemble dit jaar in de hoogste divisie Nederlands kampioen is geworden. Na alle goede resultaten die het slagwerkensemble Constantijn Huygens in de voorgaande jaren al behaald heeft, is dit het hoogst haalbare nationaal.

In de categorie Bedrijf ging de DamSTER naar Double Lux Lighting omdat het als een klein bedrijf uit Appingedam een grote speler op de Europese markt is geworden. Regelmatig wordt de voorpagina van verschillende landelijke kranten gehaald. ‘We kunnen letterlijk en figuurlijk bij dit bedrijf spreken van een groot Damster licht,’ aldus de jury. De prijs bestaat uit een kunstwerk gemaakt door Kés Aerts en een oorkonde.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”13″]
Back to top button