15.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 11:25

Dames Trias leiden eerste nederlaag van het seizoen

spot_img

Appingedam – Deze week kregen de dames van Trias, Dovo/Hujades ds1 uit Doezum op bezoek. Een tegenstander die Trias in de laatste jaren niet is tegen gekomen en dus was er voorafgaand aan de wedstrijd weinig over ze bekend. Voor Trias zou dit de eerste grote test betekenen omdat ze nog niet eerder tegen een ploeg uit de top 5 hebben gespeeld.

De eerste set begon zeer middelmatig. Trias leek niet in hun spel te kunnen komen. Opvallend was dat ondanks de slechte start van Trias de beide teams aan het begin van de eerste set geen gat wisten te slaan. Tot halverwege de set althans, toen de tegenstander toch een flink uit wist te lopen. Terwijl Dovo al de 20 had bereikt bungelde Trias nog ergens rond de 14 punten. Trias zette nog wel een soort eindsprint in maar dit mocht niet meer baten en de eerste set ging terecht naar de tegenstander met 19-25.

Het is trias dit seizoen nog niet vaak gebeurd dat ze na een gespeelde set achter stonden. Een bijzondere situatie dus waar de dames mee om moesten zien te gaan. De tweede set begon evenals de eerste. Trias speelde bij lange na niet hun beste spelletje en ook de sfeer in het veld ontbrak. Wederom konden ze wel bij blijven en deze keer ging het gelijk op tot ver in de 20 punten. Een spannende set dus, waarin Trias tot 3 keer toe op setpoint kwam te staan, zonder resultaat helaas. Tegenstander Dovo had echter maar 1 setpoint nodig en wisten ook de tweede set te winnen, 28-30.

De derde set moest gewonnen worden wilde Trias nog kans maken op de winst. Daar waar coach André Swiersema na de vorige twee sets aangaf dat de dames meer puntenreeksen moesten halen uit hun service, lieten de dames dat aan het begin van de 3e set meteen zien. De libero van Dovo was het doelwit. Deze bleek geen stabiele factor en Trias wist op deze manier veel punten te scoren. Al gauw hadden de dames een enorm gat te pakken en deze hebben ze niet meer uit handen gegeven. Met 25-13 ging de 3e set naar Trias.

De tactiek van de voorgaande set zouden de dames moet voort zetten in de 4e set. Helaas werd dit in de praktijk niet doorgezet. Ook deze set ging angstvallig lang gelijk op. Toen op een gegeven moment een dame met een moeilijke service aan de overkant begon met opslaan wist Dovo een gat te slaan. Hier is Trias niet meer boven op gekomen, met 15-25 ging de laatste set naar Dovo en was de eerste verloren wedstrijd van Trias een feit.

Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Om 20:00 uur is Oranje Nassau ds4 te gast in Appingedam. Zij staan momenteel op de 10e plaats.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten