fbpx
10.7 C
Delfzijl
28 oktober 2020 03:23

Cafetaria REX doet plastic verpakkingen in de ban

Delfzijl – Cafetaria REX maakt sinds begin dit jaar langzamerhand de overstap naar het gebruik van 100 procent biologische en afbreekbare verpakkingsmaterialen.

Met deze overstap van plastic naar milieuvriendelijke en duurzame producten is Cafetaria REX een voorloper in de regio. Cafetaria REX in Delfzijl serveert patat en snacks in bakjes gemaakt van suikerriet. ‘Wij nemen zo langzamerhand afscheid van alle andere verpakkingsmaterialen die we aan de klant meegeven, zoals de plastic verpakkingen voor patat en snacks, zegt eigenaar Wiljan van Nieuwpoort ‘Alle sausbakjes, milkshakedeksels en rietjes worden compleet vervangen door biologische producten van onder andere CPLA. Het biologisch afbreekbaar wegwerpbestek is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals FSC® hout, CPLA en cellulose.

Biologisch afbreekbaar wegwerpbestek is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic wegwerpbestek. Het is stevig, hittebestendig en 100% composteerbaar.’ De duurzame verpakkingen zijn van het bedrijf Natureko, dat voor de suikerrieten bakjes onlangs nog een prijs won. Ook de menubakken en hamburgerbakjes bij REX gaan van suikerriet worden. ‘Op dit moment hebben we nog voorraden plastic inpakmateriaal maar we schaffen dit niet meer nieuw aan.

Zodra er iets op is komt daar suikerriet of CPLA voor in de plaats. Zo hopen we op korte termijn al het plastic te vervangen door een milieuvriendelijk alternatief. We zijn al een tijdje bezig binnen ons bedrijf om duurzamer te worden. Zo is de vis die wij gebruiken MSC goedgekeurd en gebruiken we ‘gezonde olie’ om in te frituren en onze koffie is Fairtrade. Over enkele jaren mag er geen wegwerpplastic meer gebruikt worden. Hiermee moet plastic zwerfafval worden teruggedrongen. ‘Dat is zeker een van de redenen dat wij overgaan op biologische producten. Tevens lopen wij graag voorop, dus pakken we het nu in een keer goed aan’, aldus Wiljan van Nieuwpoort die alweer bijna vijf jaar eigenaar is van Cafetaria REX in Delfzijl.

Met deze overstap van plastic naar milieuvriendelijke en duurzame producten is Cafetaria REX een voorloper in de regio.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten