Brandweer wedstrijden in Wehe den Hoorn Wagenborgen 1e plaats

Wehe den HoornAfgelopen zaterdag  deed de brandweerploeg van Loppersum mee aan de brandweerwedstrijden klasse hoge druk in Wehe den Hoorn.

Het scenario was als volgt: In een smederij in Eenrum was brand uitgebroken. Hierbij werden er twee personen vermist. De waterwinning was dichtbij het pand en kon snel worden opgebouwd.
De brandweer kon hierdoor in het pand op verkenning gaan.

In het pand bevonden zich gevaarlijke stoffen zoals gasflessen. Deze hoefden niet naar buiten te worden gebracht. Na 18 minuten kwam de ploeg van Loppersum, naar buiten met het eerste slachtoffer. Hierna is er nog verder verkend en kwam de brandweer erachter dat er zich een tweede slachtoffer in een rookvrije ruimte bevond.
Dit slachtoffer werd na 29 minuten naar buiten gebracht

Deze persoon hebben ze in eerste instantie laten zitten. De brand werd geblust en het pand werd geventileerd waarna het laatste slachtoffer ook veilig naar buiten gebracht kon worden.

Loppersum eindigde op de 8e  plaats  maar de nrs. 111 en 112 eindigden op de 4e plaats wat aan geeft dat de ploeg in een stijgende lijn zit. Vorig jaar werd de ploeg nog gediskwalificeerd bij de wedstrijden in Deventer.

De uitslag was als volgt:
Blusgroep:                            Aantal punten:
1. Wagenborgen                  1373
2. Vlagtwedde                      1342
3. Uithuizemeeden                1339
4. Finsterwolde                     1330
5. Groningen dagdienst         1324
6. Stadskanaal                      1320
7. Siddeburen                       1282
8. Loppersum                       1251
9. Appingedam                      1249

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”130″]


Back to top button