fbpx
woensdag 08 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Brandweer bijna vijf uur bezig met redden van een koe op het wad

Holwierde – Een koe is vanmorgen vast komen te zitten in het op het wad bij Holwierde. De politie had al een melding gekregen van loslopende koeien en trof er een aantal aan op de openbare weg. Een schipper zag vervolgens een koe in het slik staan.

De koeien moeten volgens de boer afgelopen nacht ergens van zijn geschrokken waardoor ze door de afrastering zijn gebroken.

De brandweer werd opgeroepen en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om hulp te verlenen. Ook een slikslee was meegenomen. Samen met de boer werd een poging gedaan om het dier aan de kant te krijgen, maar dit lukte niet omdat de koe niet blij was met de aandacht.

Er werd daarom een dierenarts met een verdovingsgeweer ingezet. Deze wist het dier te verdoven zodat de brandweer een touw om de koe kon doen. Hierna werd met een lier de koe naar de kant getrokken. De actie was net op tijd geslaagd omdat het hoogwater begon te worden. De boer had een veewagen klaar staan waarmee de koe terug naar de stal werd gebracht. De actie was net op tijd geslaagd omdat het hoogwater begon te worden. De reddingsactie heeft bijna vijf uur geduurd

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,330VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer