5.5 C
Delfzijl
1 maart 2021 18:45

Annemarie Heite wint Vrouw in de Media Award 2016 Groningen

Bedum – Annemarie Heite, woordvoerder aardbevingsslachtoffers, ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Groningen. Heite heeft zich in 2016 volgens 24 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. De stemmers roemen Heite voor de vlijmscherpe wijze waarop ze zowel als gedupeerde als deskundige het Groningse aardbevingsprobleem op de kaart heeft gezet. Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren eindigde met 16 procent op de tweede plaats. Carine Bloemhoff, Fractievoorzitter PvdA Groningen en Mirjam Wulfse, Fractievoorzitter VVD Provinciale Staten Groningen, ontvingen exact hetzelfde aantal stemmen (14 procent) en delen de derde plaats. De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

De Stille Beving

Heite gaf door haar vele mediaoptredens in zowel de regionale als de landelijke media een gezicht aan de gaswinningsproblematiek in Groningen. Ze werkte daarnaast mee aan de documentaire De Stille Beving van Piet Hein van der Hoek die op 29 januari a.s. in première gaat.  De film volgt het gezin van Heite in hun boerderij in Bedum, dat geteisterd wordt door aardbevingen als gevolg van aardgaswinning. Heite is geboren in Meppel en heeft in Groningen de lerarenopleiding Nederlands/Geschiedenis gevolgd en daarna Communicatiekunde gestudeerd. Ze is fulltime docent marketing en communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen. Ze was vier jaar lang (tot 2013) fractievoorzitter Gemeentebelangen in Bedum.

Vrouw in de Media Award voor het eerst provinciaal

Het is voor het eerst dat de awards ook per provincie worden uitgereikt. Volgens de organisatoren een belangrijke stap in de geschiedenis van de awards, omdat de zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen net zo belangrijk is in de lokale en regionale media. Per provincie was er een lijst met tien vrouwelijke rolmodellen samengesteld op voordracht van journalisten, actief in de regionale media. Het publiek bepaalde met het uitbrengen van een stem wie van de vrouwelijke deskundigen zich het beste heeft geprofileerd in de media.

Landelijk

De landelijke Vrouw in de Media Award wordt sinds 2008 uitgereikt. De winnaar voor 2016 is Dafne Schippers, atlete en wereldkampioen op de 200 meter sprint. De You Go Girl Award is een aanmoedigingsprijs. Deze is voor 2016 uitgereikt aan Anita de Wit van de stichting StopLoverboysNU.

In totaal brachten 18.629 mensen afgelopen weken een stem uit via www.vrouwindemedia.nl.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten