fbpx
2.1 C
Delfzijl
27 januari 2021 02:01

Albumconcert Jyoti Verhoeff op Cultuurerf Andledon

Den Andel – Komende vrijdagavond (21 september) vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel een optreden plaats van singer-songwriter Jyoti Verhoeff. Het optreden zal in het teken staan van haar nieuwe album TOUCHES  –  I Speak with my mouth shut. Tijdens het concert wordt Jyoti begeleid door Fraukje Weishaupt op basklarinet en harp, Sara Gabalawi op cello en dans door Jolinde Nijland. 

Jyoti Verhoeff (zang en piano) schrijft donkere, neo-klassieke composities voor piano, cello en zang, die het publiek meevoeren naar bijzondere muzikale ervaringen. Of Jyoti Verhoeff nu solo of duo speelt, met een groot orkest en koor of – zoals vrijdag op Andledon – in een trio met dans: de filmische, intense songs weten de ziel van het publiek te raken.

Jyoti Verhoeff is een bijzonder talentrijke muzikante die met haar muziek het publiek weet te betoveren. Ze stond in de Finale van Mooie Noten (een competitie voor singer- songwriters) en was finaliste van de Grote Prijs van Nederland. De presentatietour van haar EP en debuutalbum Phoenix leidde tot een uitverkochte Theaterzaal van de Melkweg en een uitverkochte Grote Zaal van Paradiso.

Jyoti is als muzikante autodidact. Ze is geboren met zeer slecht zicht en ontwikkelde daardoor juist een buitengewoon goed gehoor. Jyoti gebruikt haar stem in vrijheid en bereikt daarmee een

breed spectrum van tonen en klanken. Enkele composities van Jyoti’s dubbelalbum Riven – Full Moon Dark Moon werden gebruikt in de documentaire “De Nieuwe Wildernis – In Dialoog met de Natuur”, waarin diverse bekende Nederlanders (onder andere prinses Margriet en astronaut Andre Kuipers) reflecteren op de schoonheid en het belang van de natuur.

Het optreden van Jyoti Verhoeff start vrijdag 21 september om 20:30 en duurt tot ongeveer 22:30. Het optreden is niet gratis.

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten