Aftrap ‘Week tegen de Eenzaamheid’ in Appingedam

Appingedam – Een stad vol met mensen, maar je toch alleen en eenzaam voelen. Eenzaamheid is een steeds urgenter maatschappelijk probleem. Bijna tien procent van de inwoners voelt zich weleens eenzaam. Het komt niet alleen voor bij oudere mensen, maar ook bij kinderen en jongeren. In 2017 en 2018 hebben in totaal 85 organisaties het manifest van de Damster Coalitie tegen Eenzaamheid ondertekend. Daarmee geven ze aan te willen samenwerken in een gezamenlijke aanpak tegen eenzaamheid in Appingedam.

Op bezoek bij een kennis
Tijdens de ‘Damster Week tegen de Eenzaamheid’ van 30 september tot 9 oktober 2019 wordt voor het derde jaar op rij extra aandacht besteed aan het probleem. De aftrap van de week wordt maandag 30 september 2019 verricht door wethouder Annalies Usmany-Dallinga. Ze gaat samen met Engelina Eissens, coördinator van de ‘Week tegen Eenzaamheid’, vrijwilligers en stagiaires van ASWA-welzijn met een kleine attentie langs de deuren om daarmee inwoners te stimuleren bij een kennis of vriendin op bezoek te gaan die ze lang niet hebben gezien en die doorgaans weinig mensen ziet.

Programma
Met een breed programma is er een week lang aandacht voor eenzaamheid. In centrum Kabzeël is op 1 oktober een mini-seminar voor de Damster Coalitie tegen Eenzaamheid. Op woensdag 2 oktober is in het ASWA gebouw een gezellige ‘Kom erbij & Doe mee’ dag. Daarnaast is er nog een gedichtenwedstrijd en een Damster vrouwenmiddag tegen eenzaamheid. Meer informatie over het programma van de ‘Week tegen de Eenzaamheid’: www.aswa-welzijn.nl

Back to top button