335 schademeldingen na bevingen bij Uithuizermeeden en Uithuizen: vijf acuut onveilige situaties

Uithuizen – Na de bevingen van 2.7 en 1.7 op de schaal van Richter op zaterdag 24 september, zijn er tot op heden 335 schademeldingen bij het IMG binnengekomen, waarvan 110 binnen het effectgebied van de bevingen. Er zijn 12 meldingen gedaan van een mogelijk acuut onveilige situatie.

Mogelijk Acuut onveilige situatie (AOS)
Van de 12 AOS meldingen komen er negen uit het effectgebied van de bevingen. Een AOS-melding wordt altijd binnen 48-uur beoordeeld. Vijf meldingen zijn inmiddels beoordeeld waar geen aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Zeven meldingen worden in de loop van maandag, dinsdag en woensdag beoordeeld.

Meldingen uit effectgebied
De beving bij Uithuizermeeden van 2.7 op de schaal van Richter kan aan woningen tot voorbij plaatsen als Warffum, Bedum en Leermens schade hebben veroorzaakt. Binnen het effectgebied van de beving liggen plaatsen als Loppersum, Middelstum, Roodeschool, en vanzelfsprekend ook Uithuizen en Uithuizermeeden. Van de 335 schademeldingen kwamen er 110 uit het effectgebied van de beving die tot voorbij plaatsen als Warffum, Bedum en Leermens schade kan hebben veroorzaakt.

Meldingen buiten effectgebied
Buiten het effectgebied zijn tot maandag 16.00 uur 225 schademeldingen binnengekomen uit onder andere de stad Groningen (63), Veendam (9), Haren (9), Peize (7), Hoogezand (6), Zuidhorn (6), Bedum (6), Winsum (5), Ten Boer (5) en Delfzijl (5). Daarnaast zijn er schademeldingen gedaan in Noord-Drenthe en Fryslân.

Maatwerk en vaste vergoeding
Van de 335 meldingen is door 102 schademelders gekozen voor afhandeling via een vaste vergoeding. 233 schademelders hebben gekozen voor maatwerk.

Back to top button