maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Waterschap Noorderzijlvest schouwt nog maar 1300 kilometer aan sloten in plaats van 4000 kilometer

spot_img

Groningen – Vanaf de komende week begint het waterschap Noorderzijlvest met de jaarlijkse schouw van het onderhoud aan sloten.

Het dagelijks bestuur van het waterschap heeft afgelopen dinsdag 27 oktober de vernieuwde schouwkaart vastgesteld. Op de nieuwe kaart staan minder sloten dan voorheen: alleen sloten die van belang zijn voor een goede waterbeheersing op regionaal niveau staan voortaan op de kaart. Er staan vanaf dit jaar ook sloten opnieuw op de schouwkaart omdat het waterschap na een actuele beoordeling constateert dat deze sloten een belangrijke functie in de aan- en afvoer van water in de regio hebben. Het waterschap controleert alle sloten op de kaart tijdens deze najaarschouw. Al met al schouwt Noorderzijlvest voortaan nog 1300 kilometer in plaats van voorheen 4000 kilometer.

Als een sloot niet (meer) op de schouwkaart staat, heeft een eigenaar meer tijd en ruimte om de sloten te onderhouden. Want: de onderhoudsplicht blijft voor elke eigenaar van één of meer sloten bij een perceel gewoon bestaan.

Noorderzijlvest schouwt elk jaar om ervoor te zorgen dat de aan- en afvoer van water niet wordt belemmerd door teveel planten, takken of ander afval.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten