6.6 C
Delfzijl
21 april 2021 23:30

Univé Stadsloop Appingedam op zaterdag 27 juni

Appingedam – In 2016 zal de Univé Stadsloop Appingedam zijn twintigjarig bestaan vieren met een aantal feestelijke activiteiten maar dit jaar zal de Stadsloop zich nog volgens het bekende format ontvouwen. Op zaterdag 27 juni staat de dag in het teken van het grootschalig sportevenement met in totaal 2500 deelnemers en naar schatting 20.00 bezoekers. Daarmee is het een sportevenement dat zijn weerga in de regio niet kent.

“De organisatie van de wedstrijd vergt enorm veel tijd” zeg Mark Giesolf, lid van het bestuur die zich voornamelijk met de sponsoring bezig houdt. “Maar ook de inzet van de ongeveer tachtig vrijwilligers op de dag zelf is enorm. Sommigen beginnen s ´morgens al om half acht om s ’avonds tegen elf uur weer huiswaarts te keren.”

De Stadsloop mag niet klagen over gebrek aan belangstelling; Voor de Kidsrun worden 500 kinderen verwacht, dat is tevens het maximale aantal kinderen dat mee mag doen. Ze starten in verschillende leeftijdscategorieën. Op de dag zelf kunnen de kinderen nog worden opgegeven, maar vol is vol. Voor de bedrijvenloop, een bijzonder populair onderdeel van de Stadsloop, hebben zich al 88 teams aangemeld. Vorig jaar waren dat er nog 68 teams, de organisatie is dan ook verheugd dat dit onderdeel nog steeds in populariteit toe neemt.

Het aantal wedstrijdlopers zal dit jaar zo rond de 150 liggen. Er is weer een gevarieerd deelnemersveld van jonge- en oude atleten met als hoofdact de Keniaan Philip Langat die de wedstrijd al twee keer gewonnen heeft. De aantrekkelijkheid van het deelnemersveld valt vooral op het conto van Klaas Oudman, de atletencoördinator, te schrijven. Al in het voorjaar begint hij met het maken van een invitatielijst van de meest aantrekkelijke lopers. Gerard Vos en Lydia Doornbos zijn de Damster favorieten. “Vos is in topvorm en zal mogelijk zijn persoonlijk record kunnen verbeteren.” volgens Giesolf.

De Univé Stadsloop staat in de hardloopwereld bekend als een wedstrijd waarbij de ontvangst en de sfeer heel goed zijn. Het publiek maakt er altijd een gezellig feest van, vooral in de Solwerderstraat is het goed toeven. Op diverse plaatsen langs het parcours is er live muziek. Maar nog belangrijker is het voor de wedstrijdlopers dat het een parcours is waar je een goede tijd kunt maken, Appingedam staat zelfs regelmatig in de wereldranglijst. Voor velen is de Appingedammer loop een springplank voor een grotere (inter)nationale carrière. Het startschot zal worden gegeven door de wethouder sport Annalies Usmany.

Peuterrun t/m 3 jaar start 16.45 uur

Kidsrun   4 t/m 6 jaar start vanaf 17.00 uur

7 t/m 12 jaar start vanaf 17.15 uur

Wedstrijd start 18.45 uur

Bedrijvenloop start 19.15 uur

Recreantenloop start 19.30 uur

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten