Twee mannen aangehouden voor inbraken en diefstal auto

Appingedam – De politie heeft zaterdag aan het einde van de ochtend in een trein op het station in Appingedam twee inwoners van Groningen van 23 en 32 jaar aangehouden.

De politie onderzocht twee inbraken in supermarkten die vrijdagnacht hebben plaatsgevonden. Omstreeks half vier reed een auto door de glazen toegangsdeur van een supermarkt aan de Dorpsstraat in Onstwedde.

Na de diefstal van een krat bier door de inzittenden reed de auto weer weg. Ongeveer een uur later, tegen half vijf, ramde vermoedelijk dezelfde auto de glazen deur van een supermarkt aan de Kerkstraat in Zuidbroek er uit. Het is niet bekend of hier iets is gestolen. De auto reed daarna weg en werd later in Delfzijl aangetroffen. De politie was bezig met een onderzoek op deze drie locaties wat resulteerde in de aanhouding van de twee mannen.

Het duo wordt verdacht van de twee inbraken in de supermarkten in Onstwedde en Zuidbroek en de diefstal van een auto uit Groningen. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.Back to top button