4.1 C
Delfzijl
23 april 2021 04:24

Toneelgroep Menkema speelt de klucht “Millionair in huis”

Uithuizen – Toneelgroep Menkema uit Uithuizen speelt op zaterdag 9 maart een aanslag op uw lachspieren met de uitvoering van de klucht Millionair in huis. Deze klucht is gebaseerd op het stuk “Ein Millionär im Haus” dat is geschreven door Hans E. Jurgensen. Het is een door J. Sikens vertaald naar het Nederlands, maar door de toneelgroep Menkema weer vertaald naar het Gronings.

Het stuk speelt zich af in het café van Peter Hendriks. Bij Hendriks draait alles om geld. Dat wordt nog versterkt als hij in de krant leest dat op zijn adres iemand een miljoen heeft gewonnen. Dat kan alleen maar één van zijn huurders zijn. Op allerlei manieren probeert hij te achterhalen wie dat miljoen gewonnen heeft. Hij heeft er alles voor over om aan dat miljoen te komen en is zelfs bereid zijn eigen dochter daarvoor te offeren. Ook voor de toeschouwers blijft het gissen wie al dat geld nu heeft gewonnen. Pas op het einde wordt duidelijk wie de miljonair in huis is .

Hoe dat allemaal afloopt? Dat kunt u zien op zaterdag 9 maart in horecacentrum De Butler aan de Hoofdstraat West 46 in Uithuizen. De klucht begint om 20.15 uur (zaal open om 19.45 uur).

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de deur, de entree bedraagt € 5,- p.p. Voor leden van buurtvereniging Menkema is deze voorstelling gratis.

Volg ons op

11,082FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin

Populaire berichten