Team Noordman oppermachtig in Loppersum

Loppersum – Dennis Noordman was zaterdag oppermachtig tijdens de halve finale EK op de grasbaan in Loppersum. De zijspancoureur won met bakkenist Patrick Kremer nagenoeg alle heats en eindigde op de eerste plaats, voor de Duitse combinaties Keil/Müller en Schramm/Bacher.

‘Hier hebben we het hele seizoen naartoe gewerkt. Samen met mijn vader, die tevens onze monteur is, hebben we de afgelopen week alles afgesteld om op deze baan het maximale te bereiken. Het is dan zo geweldig om te zien dat het heeft geklopt’, vertelde de grasbaancoureur uit Nieuwediep na afloop van de wedstrijd.

In de heats liet Noordman slechts één puntje liggen, en wel tegen een combinatie waarvan amper iemand had gehoord, het Franse duo Comblon/Agez. Deze outsider veroverde verrassende de laatste ticket naar de EK finale die in augustus in het Duitse Hertingen wordt verreden. Ook regerend kampioen Josh Goodwin mag met bakkenist Liam Brown afreizen naar deze finale, want ook zij plaatsten zich. De Nederlandse zijspanteams Matthijsen/Stellingwerf en Detz/Velthuis waren al verzekerd van een plek in deze eindstrijd.

Voor de in Stedum wonende bakkenist Sandra Mollema, die dit seizoen met de fransman Christoph Grenier rijdt, verliep de dag minder goed. Zij kwamen een punt tekort om zich te plaatsen voor de EK finale. Zij staan als reserve in Hertingen.

Bij de specials senioren bleef Jannick de Jong heer en meester, hoewel een jongere generatie zich aandient. Hennry van der Steen, die vorig jaar nog bij de nationale klasse reed, eindigde op de mooie tweede plek, en Romano Hummel op plaats drie.

De organiserende club MFAC Loppersum kreeg complimenten voor de strakke organisatie van de avond. Voorzitter Peter Post: ‘In de middag regende het, maar dat kon onze grasbaan gelukkig aan. Tijdens de wedstrijd was het droog en de baan keihard, en dat betekent dat de rijders goed kunnen driften. Je kunt zelfs de zwarte sporen van de banden op de harde kleibodem zien staan’.

Over twee weken mogen de mensen van de MFAC weer aan de bak, want dan worden op de piste van Loppersum de wedstrijden voor de jeugd- en nationale klassen verreden. Toegang is dan gratis.

Grasbaan_Loppersum_EK_PodiumBack to top button