Succesvolle benefietmarkt voor Stichting Help Afrika in Stedum

StedumOp vrijdag 6 Maart werd er in het trefpunt te Stedum een benefietmarkt georganiseerd door Stichting ‘Help Afrika’. Deze Stichting spant zich al jaren in om de leefomstandigheden van de bewoners te verbeteren met betrekking op educatie, gezondheids- en voedingsleer en vluchtelingenwerk.

Het afgelopen jaar is een delegatie op bezoek geweest in Kenia om te kijken wat er nodig was en te kijken waar men nog kon helpen. ’s Middags om vijf uur werd de markt geopend met het aansteken van de vuurkorven en een uitvoering van percussie-muzikanten. Eenmaal binnen kreeg men een tropische drankje aangeboden zodat men al in de Afrikaanse sfeer kwam.

Het programma bestond uit knutselen met de kinderen konden geschminkt worden. De bezoekers konden langs kraampjes en tafels lopen waar allerlei “Afrikaanse” goederen waren uit gestald. Ook werd het inwendige van de mens niet vergeten en er was voldoende te eten en drinken. Veel belangstelling was er voor de tombola waar men leuke prijsjes kon winnen.

Het geheel werd muzikaal omlijst door een optreden ‘VanImpe & vanEsch’ en later nog een optreden van dansgroep ‘So What’
De zeer jeugdige Elisha Schriemer was de gelukkige winnaar en ging met de eerste prijs naar huis van de quiz met onderwerp ‘Kenia’.

De opbrengst van de avond, die geheel ten goede komt van Stichting ‘Help Afrika’ werd bijgehouden in een buis die al naar gelang de omzet steeg, meer gevuld werd met ballen. Halverwege de avond was de buis al bijna vol. Een volle buis vertegenwoordigt een waarde waarmee men twee ‘sinkhouses’ kan laten bouwen. Wist u trouwens dat er in Kenia ook een voetbalclub is die met de zelfde shirts aan voetbalt als voetbalclub SC-Loppersum.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”76″]
Back to top button