Spookraadslid mag strafeis in drugszaak in vrijheid afwachten

Delfzijl – De rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van de 26-jarige Ihsan S. uit Delfzijl geschorst. Dat betekend dat S. die sinds oktober vorig jaar vast zat en wordt verdacht van hennepteelt en drugshandel zijn vonnis in vrijheid mag afwachten. Een tweede verdachte in deze zaak, de vader (52) van S., blijft wel vastzitten.

Spookraadslid
S. kwam in 2010 als fractievoorzitter van de eenmansfractie Sociaal Delfzijl in de raad daar kreeg hij al snel de bijnaam spookraadslid omdat hij vrijwel nooit aanwezig was bij raadsvergaderingen. Hij streek wel de vergoeding op, tot 2014 ongeveer 30.000 euro. S. deed vorig jaar nog een gooi naar een tweede termijn als raadslid maar behaalde niet genoeg stemmen.

Onderzoek
De politie is sinds 2012 bezig met een langdurig onderzoek tegen de verdachten, ze worden verdacht van wapenbezit, drugshandel en uitbuiting. Oktober vorig jaar deed de politie invallen in zes panden. Onder meer in een horecazaak van de twee aan de Marktstraat. Daarbij is beslag gelegd op administratie, verdovende middelen en een vuurwapen.Back to top button