Slachtoffer eist schadevergoeding na val op stoeprand bij verkeersruzie

Groningen – Een man die in 2011 betrokken was bij een verkeersruzie op de Houtweg in Farmsum, waarbij hij met zijn hoofd op een stoeprand viel, eist 20.000 euro schadevergoeding van de dader. Het slachtoffer liep zwaar hersenletsel op en zal nooit meer volledig functioneren. Hij kan op zijn werk alleen nog maar eenvoudig administratief werk doen.

De verdachte is een 29-jarige man uit Appingedam. Op een zaterdag in april 2011 reed de Damster met zijn BMW over de Hogelandsterweg. Het slachtoffer reed in een bedrijfsauto en ergerde zich aan het rijgedrag van de man. Op de Houtweg stopten ze beiden waarna er een ruzie ontstond. Na een handgemeen zou de verdachte het slachtoffer een klap in zijn gezicht hebben gegeven waarna deze met zijn hoofd op de stoeprand viel en bewusteloos raakte. De verdachte zegt dat hij de man echter geen klap heeft gegeven, maar de man van zich af heeft geduwd.

Naast een schadevergoeding eiste de officier van justitie in de rechtbank een taakstraf van totaal zestig uur. Er word daarbij rekening gehouden met het feit dat de rechter-commissaris het zo druk heeft gehad dat de zaak niet eerder kon worden behandeld.

Over twee weken volgt de uitspraak.Back to top button