zondag 1 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Schoolkinderen doen mee aan Eurocup Delfzijl

spot_img

Delfzijl – Voor het eerst in het 5-jarig bestaan van Eurocup Delfzijl krijgt de jeugd de kans om in de Eurocup-ambiance te voetballen. Leerlingen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen in de DAL-gemeenten gaan de onderlinge strijd aan in een tweedaags schoolvoetbaltoernooi. Op woensdag 4 en donderdag 5 januari is het Groningen Seaports Stadion, zoals de topsporthal van de Brede School Noord tijdens Eurocup heet, het toneel van de Eurocup Schoolbattle.

Op de avonden wordt het veld gebruikt voor de Regiocup, een toernooi voor voetbalteams uit de regio. NEC Delfzijl, Appingedam, De Pelikanen, Farmsum, Poolster, WEO, Wagenborger Boys, SGV, Siddeburen en Holwierde doen met hun eerste team mee aan de derde editie van dit veldvoetbaltoernooi in de zaal dat wordt georganiseerd door Eurocup en de stichting SES. Op zaterdagavond 7 januari, aansluitend op het Eurocup hoofdtoernooi, komen al deze teams terug voor de finalewedstrijden.

“We zijn met Eurocup begonnen om iets te betekenen voor de regio en mensen te verbinden. Het is toch prachtig dat we straks honderden enthousiaste scholieren op het veld en op de tribunes hebben?”, zegt initiatiefnemer van Eurocup Delfzijl Nick de Groot. “Het schoolvoetbaltoernooi is een nieuw evenement rond Eurocup waarmee we de regio er nog meer bij betrekken. Elke school stuurt een team van jongens en meisjes, maar daar blijft het niet bij. De rest van de klas staat op de tribunes om te supporten. Zo is iedereen erbij en heeft het schoolvoetbal impact op een heel grote groep jongeren”.

Ook de Regiocup bedient honderden liefhebbers. Voor het eerst doen er 10 teams mee en duurt het toernooi drie avonden. “Bij de vorige edities waren de tribunes goed gevuld en met 10 teams wordt het natuurlijk nog drukker”, stelt Nick de Groot. “Het toernooi gaat naar een hoger niveau. Het prijzengeld is verhoogd en met meer teams is de competitie sowieso groter.”

Op vrijdagavond 6 januari vindt in de grote tent bij het Groningen Seaports Stadion de voetbalpraatavond Eurocup aan Tafel plaats. Grote namen uit het voetbal en trainers van de jeugdteams die een dag later aan Eurocup Delfzijl deelnemen, spreken dan in een gezellige setting over jeugdvoetbal, profvoetbal, regionaal voetbal en andere spraakmakende onderwerpen. Op zaterdagavond 7 januari, tegelijk met de finaleavond van de Regiocup, vindt in dezelfde tent een voetbalquiz plaats.

Het schoolvoetbaltoernooi en de Regiocup zijn gratis toegankelijk voor publiek. De online kaartverkoop voor het hoofdtoernooi van Eurocup Delfzijl start op maandag 12 december.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten