SBE wil van de veiligheidsregio garantie dat brandweerzorg Eemshaven is geregeld

EemshavenDe werkgeversorganisatie Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) wil van de Veiligheidsregio Groningen zo snel mogelijk duidelijkheid over de brandweerzorg in de Eemshaven. Eerder werd bekend dat het masterplan brandweerzorg Eemsdelta wat eind 2013 is goedgekeurd door de gemeenteraden in de Eemsdeltaregio deels van tafel is.

Dit betekend dat er geen brandweerkazerne komt in de Eemshaven zoals eerder in het Masterplan werd aanbevolen. Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond sprak in haar nieuwjaarstoespraak haar bezorgdheid uit over deze ontwikkeling. De eigenaren van bedrijven in de Eemshaven en de SBE zijn het oneens met de beslissing van de Veiligheidsregio Groningen en hebben middels een brandbrief aangegeven dat mocht er zich een calamiteit voordoen met een ongewenste uitbreidingseffecten ze de Veiligheidsregio daarvoor aansprakelijk houden.

Ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsmond heeft schriftelijke vragen gesteld bij de Veiligheidsregio. Volgende maand neemt de Veiligheidsregio definitief een beslissing genomen over dit plan.

 Back to top button