donderdag 16 september 2021
19.9 C
Delfzijl

SBE wil van de veiligheidsregio garantie dat brandweerzorg Eemshaven is geregeld

spot_img

EemshavenDe werkgeversorganisatie Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) wil van de Veiligheidsregio Groningen zo snel mogelijk duidelijkheid over de brandweerzorg in de Eemshaven. Eerder werd bekend dat het masterplan brandweerzorg Eemsdelta wat eind 2013 is goedgekeurd door de gemeenteraden in de Eemsdeltaregio deels van tafel is.

Dit betekend dat er geen brandweerkazerne komt in de Eemshaven zoals eerder in het Masterplan werd aanbevolen. Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond sprak in haar nieuwjaarstoespraak haar bezorgdheid uit over deze ontwikkeling. De eigenaren van bedrijven in de Eemshaven en de SBE zijn het oneens met de beslissing van de Veiligheidsregio Groningen en hebben middels een brandbrief aangegeven dat mocht er zich een calamiteit voordoen met een ongewenste uitbreidingseffecten ze de Veiligheidsregio daarvoor aansprakelijk houden.

Ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsmond heeft schriftelijke vragen gesteld bij de Veiligheidsregio. Volgende maand neemt de Veiligheidsregio definitief een beslissing genomen over dit plan.

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen

Populaire berichten