17.3 C
Delfzijl
15 juni 2021 12:00

Prijzen voor Maurice Smit, Sarèl de Jong, Thom Winkel en NEC Delfzijl JO11-1 tijdens Noord-Groninger Sportgala

spot_img

Delfzijl – Hardloper Maurice Smit uit Delfzijl, Kickbokster Sarèl de Jong uit Meedhuizen zijn vrijdagavond tijdens de jubileum editie van het Noord-Groninger Sportgala in Theater de Molenberg uitgeroepen tot sportman en sportvrouw van 2017 in Noord-Groningen. KNVB-scheidsrechter Thom Winkel uit Leermens werd onderscheiden als Sporttalent van het jaar. Het talentvolle JO-11-team van NEC Delfzijl werd uitgeroepen beste sportploeg van het jaar. De prijzen werden uitgereikt door wethouders Jan Menninga(Delfzijl), Harald Bouman (Eemsmond), Martien van Bostelen (Appingedam) en Be Schollema (Loppersum).

Ruim 6000 mensen brachten afgelopen weken online hun stem uit voor de verkiezing van Stichting EemsmondSport. Voor het eerst telde ook de stem van een vakjury bestaande uit sportjournalisten uit de regio mee.

Sportman van het Jaar: Hardloper Maurice Smit
De atleet van AV Fivelstreek won afgelopen jaar onder meer de Sinterklaasloop van Scheemda, de Zuidlaardermarktloop, de Eemsmondloop, en de Zeven van Zevenhuizen en werd eindwinnaar van het Ommelander Loopcircuit.

Sportvrouw van het jaar: Sarèl de Jong
De kickbokser uit Meedhuizen beleefde afgelopen jaar een top jaar.  Ze won goud op de World Games in het Poolse Wroclaw en bereikte in november de WK-finale. Daar pakte ze een zilveren mediale. Komend jaar gaat Sarèl meer profpartijen boksen en heeft in juni een titelgevecht om de wereldtitel dit vind plaats in Martiniplaza in Groningen. Ook gaat Sarèl aan het kickboksen verwante sport (Muay Thia ofwel thaiboksen) uitoefenen die haar naar de Olympische Spelen van 2024 moet leiden.

Sporttalent van het jaar: Thom Winkel
Op 16-jarige leeftijd begon Thom Winkel uit Leermens aan een carrière als KNVB-scheidsrechter met het fluiten van jeugdduels. De arbiter is inmiddels uitgegroeid tot een van de talenten in het ontwikkeltraject van de KNVB.

Sportploeg van het Jaar: NEC Delfzijl JO11-1
Het team van NEC Delfzijl Wist het afgelopen jaar de KNVB- beker te winnen en werd ongeslagen kampioen in de 1e klasse met een totaal van 199 goals.

Wethouder Jan Menninga van Delfzijl benadrukte tijdens het sportgala nog maar weer eens hoe belangrijk het is dat ook amateursporters een dergelijk podium wordt geboden. ‘Zij doen net zo hard hun best om wereldprestaties neer te zetten als hun professionele collega’s. Het is mooi dat ze op deze manier in het zonnetje worden gezet’.

Het was voor de vijfde keer dat Stichting EemsmondSport Delfzijl het Noord-Groninger Sportgala organiseerde.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten