Politie waarschuwt voor inbraken in agrarische bedrijven

Ommelanden – De politie waarschuwt vooral akkerbouwers in de gemeenten Vlagtwedde, Stadskanaal, Bellingwedde en Oldambt voor inbraken in agrarische bedrijven. Bij inbraken die de afgelopen twee weken hebben plaatsgevonden, hadden inbrekers het vooral gemunt op landbouw bestrijdingsmiddelen en elektronisch apparatuur uit tractoren. De politie heeft zeker zes bedrijfsinbraken geregistreerd in Stadskanaal, Vlagtwedde en Sellingen. Eerder vonden er al inbraken plaats in Oudeschip en Uithuizermeeden.

Manier van diefstal
Uit onderzoek van de politie bleek dat inbraken vooral in de nachtelijke uren bij boeren bedrijven plaatsvinden. Inbrekers lopen via het erf het terrein op. Daarna werden de afgesloten loodsen, schuren en opslagplaatsen van bestrijdingsmiddelen opengebroken. De opslagplaatsen werden doorzocht op zoek naar bestrijdingsmiddelen. De dader(s) moeten volgens de politie kennis hebben van deze middelen. Daarnaast werden bij drie inbraken aan de Jipsingboertangerweg in Sellingen ook elektronisch apparatuur weggenomen. Dader(s) klommen hiervoor in tractoren en namen o.a. zaaicomputers, bedieningspanelen en touchsscreens mee. De schade bedraagt vele tienduizenden euro’s.

Inspanningen van politie
Naar aanleiding van de inbraken houdt de politie extra toezicht en is de politie actief op zoek naar eventuele verdachten. Dat heeft nog niet geresulteerd in aanhoudingen.

Kijk uit en wees alert
Uit informatie is gebleken dat de dader(s) voor een inbraak met een auto op voorverkenning gaan. Een aantal dagen voor de inbraak houden de inbrekers zich vaak op in de omgeving van een boerderij. De politie vraagt dan ook om altijd alert te zijn en verdachte situaties door te geven. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief). Bij heterdaad situaties kan gebeld worden met 1-1-2. Leg bij verdachte situaties altijd zoveel mogelijk gegevens vast. Denk daarbij aan signalementen, aantal personen, voertuigen en gedragingen. Bent u getuige van een inbraak of ziet u iets dat u niet vertrouwt? Maak dan een foto of filmpje. Met uw beeldmateriaal helpt u de politie daders op te sporen.Back to top button