OBS de Spil uit Lageland wint Scholierenloop bij Natuurloop van Siddeburen

SiddeburenMet 29 scholieren, die samen 6 scholenteams vormden, was de stap voorwaarts van 2 naar 6 teams een hele mooie. Eentje die de commissie graag in 2015 zou willen doortrekken. De kleinste school van de gemeente heeft laten zien waarin je o.a. groot kan zijn. De OBS de Spil was nl. met Marlon van Oosten, Rene van der Gragt en Hessel Kuipers de rapste en daarmee CBS de Zonnewijzer (no 2) en OBS de Springplank (no 3) , beide uit Siddeburen, duidelijk te snel af. Hiermee verdient de Spil dus terecht de titel: ‘De snelste school van de gemeente Slochteren. Hierbij mag vermeld worden dat de tijd van Marlon (19.50 min op 4,5 km. en bijna 40 sec. sneller dan de nr. 2 Kyle Mayenburg) uitstekend was.

Het aantal deelnemers was met een totaal 375 zo’n 60 minder dan in 2014 en dat viel dus een beetje tegen. Dat kan niet aan de weer gelegen hebben, want dat zag er vooraf goed uit. Tijdens de loop was niet de regen, maar wel de wind een kleine tegenvaller voor die deelnemers die hun tijd graag willen verbeteren. Voor de gelouterde lopers is zoiets nooit een probleem en Wim Opten (34.58 min) en Bertha Bruggenkamp (41,28 min) wonnen dan ook de 10 kilometer. Jan Venhuizen (57,13 min) en Renate Kramer (1.10.19 min) deden dat op 10 Mijl. De bekers voor de snelste Siddebuurster deelnemers op de 10 Mijl waren voor Ida Raske en Jan Stol. De commissie hoopt in 2016, bij de 25e ! editie van de Natuurloop, nog meer schol(ier)en te mogen begroeten, maar ook nog wat meer deelnemers, zowel uit de Regio als uit Siddeburen zelf.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”134″]


Back to top button