NEC Delfzijl organiseert sponsorloop voor (straat)kinderen in Brazilië

DelfzijlStraatkinderen in Brazilië leveren dagelijks een strijd om het bestaan. Stichting REMER biedt deze kinderen een toekomst. Om de projecten die de stichting organiseert financieel bij te staan en om de woonboerderijen te onderhouden organiseert de jeugdafdeling van NEC Delfzijl op zaterdag 9 mei een sponsorloop op Sportpark Centrum te Delfzijl. Deze financiële steun is hard nodig omdat de projecten van REMER slechts beperkt subsidie ontvangen van de lokale overheid.

De projecten die de stichting ondersteunt zijn gericht op preventie in de krottenwijk, opvang en terugkeer in de maatschappij. Kinderen krijgen niet alleen onderdak, maar ze worden ook voorbereid op een volwaardige plek in de samenleving. En dat het werk van REMER hard nodig is heeft Nick de Groot (initiatiefnemer sponsorloop) met eigen ogen kunnen aanschouwen. Drie maanden was hij in het voetbalgekke Brazilië. “Je hoort er veel verhalen over, maar je kunt geen voorstelling maken van wat het in werkelijkheid is. De dagelijkse schietpartijen en het openlijk verhandelen van drugs. Het is verschrikkelijk te moeten constateren dat er uit naam van de FIFA straatkinderen zijn vermoord om het imago van het georganiseerde WK op te vijzelen. Om vooral te voorkomen dat de buitenwacht het echte Brazilië te zien zou krijgen. Een land waar armoede heerst en jonge kinderen in de frontlinie staan van een oorlog tussen politie en drugsbendes en vaak de eerste slachtoffers zijn die vallen. Wij kunnen ons daar geen beeld bij vormen, maar het is de dagelijkse realiteit.”

Speciaal voor deze sponsorloop heeft NEC Delfzijl een rekening geopend. Wanneer u het initiatief financieel wilt steunen, kunt u een vrijwillige bijdrage overmaken op rekeningnummer NL74 ABNA 0571 8208 24 t.n.v. Sponsorloop REMER.

Meer informatie vindt u op www.sponsorloopremer.nl.

Back to top button