NEC Delfzijl D4 kampioen na winst op Noordpool D2

Uithuizen – Afgelopen zaterdag werden de jongens van NEC D4 kampioen door de overwinning op naaste concurrent Noordpool D2. Alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen en bij winst tegen Noordpool waren de jongens zeker van het kampioenschap. De wedstrijd in Uithuizen moest om 09:00 uur beginnen, maar helaas was er geen scheidsrechter aanwezig (verslapen) en heeft de leider van NEC D4 de eerste helft gefloten.

Onder begeleiding van de zeer enthousiaste trainer Rainier van der Kwast (die bijna dit feest nog moest missen na een ongeluk op het Sportpark Centrum, waarbij hij in de voorgaande week nog in het UMCG belandde) begonnen de jongens scherp aan de wedstrijd. Goed voetbal, snelle combinaties en veel druk naar voren, scoorden ze al snel de 0-1 en de 0-2. Als het dan zo gemakkelijk gaat en de kriebels van een kampioenschap komen dan gaat het vaak gelijk een stuk minder. NEC D4 vergat na deze goals te voetballen en was het meer tegenhouden dan zelf nog te voetballen en kansen te creƫren. Voor de rust scoorde Noordpool dan ook op dat moment de verdiende aansluitingstreffer. 1-2.

Na de rust werd de fluit overgenomen door iemand van Noordpool en werd onze leider bedankt voor zijn bewezen dienst. Na een goede peptalk van Rainier in de rust kwamen de jongens prima uit de kleedkamer. In de eerste de beste aanval scoorden ze de 1-3. Na deze goal ging men door en middels prima combinaties, inzet en heel veel spelvreugde, liep NEC D4 uit naar 1-6. Noordpool scoorde in de laatste minuten nog de 2-6 maar dat mocht de pret niet meer drukken.

Doelpunten gescoord door: Martijn, Shano 2x, Raydien 2x, Sam.

Na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten. Complimenten aan Noordpool waar de wedstrijdsecretaris nog een paar leuke woorden over had voor de spelers. Namens het jeugdbestuur overhandigde de jeugdvoorzitter een medaille als beloning en werden de jongens nog getrakteerd door het bestuur van NEC Delfzijl op patat met drinken in Delfzijl. Tevens werden de trainer en leider nog in het zonnetje gezet door de ouders van de spelers. Een prachtig seizoen dat mogelijk is gemaakt door de enthousiaste trainer van de D4 en de vele ouders die ook hun steentje in welke vorm dan ook hebben bijgedragen aan dit seizoen. Grote klasse.

Back to top button