fbpx
15.6 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Algemeen Lotgenotengroep verlies bij de ASWA

Lotgenotengroep verlies bij de ASWA

AppingedamHet ASWA biedt de komende maanden een  lotgenotengroep aan voor vrouwen die een verlies geleden hebben en die de draad van hun leven weer (of steviger) willen  oppakken. De kerngedachte van deze groep is, dat ieder mens behoefte heeft aan verbinding en dat het versterken van de verbinding met jezelf en met je omgeving  essentieel is voor een betekenisvol en vreugdevol leven. 

Na een gedwongen afscheid  neigt ons hart zich af te sluiten
Het rouwproces geeft emoties de kans naar buiten te komen, ons hart te openen, het verlies meer een plaats te geven in ons leven om zo het evenwicht in onszelf te hertellen. Een proces, dat jaren kan duren. Een proces waarin je kunt blijven steken of waar je omgeving  geen luisterend oor of begrip meer voor heeft. Een proces dat je niet langer alleen kunt of wilt dragen. Een proces waarin je je gesteund wilt voelen.

Samen gaan we elkaar die steun bieden gedurende een  8-tal dinsdagochtenden,  2 keer per maand van 10.00-11.30 uur. Met een structuur van eenvoudige oefeningen om te ontspannen en te verbinden, elkaar een luisterend oor te bieden  en letterlijk creatief aan de slag te gaan, krijgt iedere deelnemende vrouw de kans om haar leven meer zingeving  en kracht te geven.

De bijeenkomsten worden begeleid door Grietje Verheij en Sylvia van Erning, beiden ervaringsdeskundige met verlies. Grietje verliest langzaamaan haar vader. Zij is kunstenares, geeft mindfulness-sessies en  begeleidt kinderen in rouw. Sylvia is sinds 2003 weduwe en moeder van drie kinderen. Zij geeft als sjamanistisch docent al  jaren workshops waarbij bewustwording en verbinding centraal staan en is als tai chi tao docent al eerder werkzaam geweest bij de ASWA.

Om met elkaar kennis te maken en meer informatie te krijgen over de bijeenkomsten  wordt op dinsdag 27 jan. van 10.00- 11.00 uur  een gratis introductieworkshop gegeven.

Nadien kan men zich inschrijven voor de 8 lotgenotenbijeenkomsten op: 3-02, 17-02, 10-03, 24-03, 7-04, 21-04, 12-05, 26-05. Verdere informatie is in te winnen bij Jan Snoek, sociaal werker bij de ASWA en bereikbaar via tel. nr.  0596 623315 of j.snoek@a-s-w-a.net