donderdag 23 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Later vandaag regen met Saharastof

spot_img

Nederland – Vanavond en vannacht is kans op regen met Saharastof. Hierdoor kunnen auto’s vrijdagochtend vies zijn. De kans op regen is groter in het zuiden en oosten dan in het westen en noorden. Het Saharastof heeft ook een positieve kant: vanochtend kan de zonsopkomst dankzij het Saharastof extra mooi uitpakken.

Vanwege een aanhoudende en lange zuidelijke stroming in de atmosfeer hebben we al bijna een hele week te maken met kleine deeltjes van Saharazand in de lucht boven Nederland. Vooral afgelopen maandag was de concentratie van dit stof hoog en was de zon hierdoor erg wazig.

Op andere dagen zorgde het stof vooral voor extra mooie zonsopkomsten en -ondergangen. Dit is ook deze ochtend zeer goed mogelijk.

Zuidoosten grootste kans op vieze auto’s
In de tweede helft van de middag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe. Vanavond valt vooral in de zuidoostelijke helft van het land regen. Ook vannacht kan in het zuidoosten nog af en toe regen vallen.

Hierdoor kunnen buiten geparkeerde auto’s vrijdagochtend onder een laagje stof zitten. Ook in het noorden en westen kunnen auto’s wat vies zijn. Dit kan komen doordat er toch een klein beetje regen met Saharastof is gevallen, maar het kan ook pollen van elzen en hazelaars zijn.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen

Populaire berichten