Grote opkomst bij dodenherdenking in Holwierde

HolwierdeDe dodenherdenking in Holwierde trok maandagavond veel belangstelling. Er was opvallend veel jeugd betrokken bij de herdenking in het dorp. In holwierde begon het programma om kwart voor zeven met een bezinningsinloop in de Stefanuskerk met muziek van Eerste Grunneger Baaiermer Mannenkoor, pipers van The Clan Macbeth Pipe Band. Vervolgens werd er een stille tocht gevormd die vanuit Stefanuskerk naar herdenkingsmonumenten aan Gedempte Haven liep dit onder begeleiding van Scoutinggroep Delfzijl, muziekvereniging DSHO en twee pipers van The Clan Macbeth Pipe Band.

Na de twee minuten stilte volgde het Wilhelmus en het Canadees volkslied waarna Yvette Oosting het gedicht ‘Het blijft maar komen’ voordroeg. Aansluitend volgde de Kranslegging door wethouder J.A. Ronde en een dorpsgenoot bij monument voor burgerslachtoffers. En werd er door leerlingen OBS Hiliglo bij Canada Memorial monument een krans gelegd gevolgd door een DefilĂ© en bloemlegging. Hier mee kwam een einde aan de herdenking in Holwierde.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”165″]
Back to top button