maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Eerste deelnemer avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2019 vastgelegd

spot_img

Delfzijl – Op zaterdag 28 en zondag 29 september a.s. wordt voor de 9e keer het Muziekfestival Delfzijl georganiseerd in het centrum van Delfzijl. Twee dagen lang staat het centrum in het teken van de blaas- en slagwerkmuziek met vele tientallen orkesten en meer dan 800 muzikanten. De Stichting Muziekfestival Delfzijl werkt al sinds eind vorig jaar aan de organisatie van deze negende editie. Naast het bij elkaar krijgen van de benodigde financiën (het festival is gratis toegankelijk) gaat ook veel tijd zitten in de programmering van de drie verschillende programma-onderdelen.

Secretaris Richard Stegmeijer van de stichting meldt “we hebben de programmering van het Muziekfestival Delfzijl bijna rond en mogen ons dit jaar verheugen op een record aantal deelnemers. Voor de zondag, de Delfzielster Dweildag, zitten we nu zelfs al op 14 dweilorkesten. Zoveel dweilorkesten hebben nog niet eerder aan de Delfzielster Dweildag deelgenomen”. 

Het Muziekfestival Delfzijl 2019 zal wederom uit drie programmaonderdelen bestaan. Op de zaterdagmiddag wordt het centrum gevuld met optredens van Harmonieorkesten, Fanfares en Slagwerkgroepen. Op de zaterdagavond wordt op het Molenbergplein het avondprogramma gegeven. Dit is de grote muziekshow, met medewerking van showkorpsen uit alle hoeken van Nederland. Op de zondag gaat het dak er weer af met de Delfzielster Dweildag. 

Voor de grote muziekshow op de zaterdagavond heeft de stichting het eerste showkorps vastgelegd. Met trots meldt de stichting dat toporkest de drum- en showband ‘Adest Musica’ uit Sassenheim bij het Muziekfestival Delfzijl 2019 aanwezig zal zijn. Het 55-koppige korps zal een indrukwekkende show gaan brengen. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten