Damster carillon gaat digitaal met een eigen website

AppingedamMet een ferme ruk aan de scheepsbel in de Burgerzaal van het raadhuis te Appingedam, nam wethouder Annalies Usmany zaterdag j.l. de website van de Stichting Damster Klokkenspel in gebruik. Naast de organisatie van carillonconcerten is de stichting Damster Klokkenspel ook druk bezig het carillon op zoveel mogelijk andere manieren onder de publieke belangstelling te brengen.

www.damsterklokkenspel.nl geef tin de eerste plaats  uitgebreide informatie over de eeuwenoude geschiedenis van dit prachtige beiaard, over stadsbeiaardier Adolph Rots en natuurlijk de jaarlijkse carillonconcerten en andere activiteiten van de stichting . Men kan het werk van de stichting steunen door Vriend van het Damster Carillon te worden. Op de website is te lezen hoe dit kan!

De stichting heeft teven de z.g. ANBI-status, waardoor het voor sponsoren mogelijk is om fiscaal aantrekkelijke donaties te doen.
Enkele jaren geleden is in samenwerking met de gemeente Appingedam, een geheel nieuw trappenhuis in de toren aangebracht. Hierdoor is de bereikbaarheid aanzienlijk verbetert en worden rondleidingen door de  toren verzorgt. Naast het beheer van de Damster Toren, heeft de stichting  zich inmiddels ook ontfermd over het kleine carillon in de vijver aan het Harddraversplein in de wijk Opwierde.

Op dit moment wordt druk gewerkt om dat klokkenspel in de loop van dit jaar weer te laten spelen. De bijeenkomst werd afgesloten met een concert door stadsbeiaardier Adolph Rots, wiens verrichtingen boven in de toren te zien waren op een groot scherm in de Burgerzaal.

 Back to top button