Brandstichting na inbraak in woning in Delfzijl politie zoekt getuigen

DelfzijlDe politie is een onderzoek begonnen naar een inbraak in een woning aan de Sluis in Delfzijl waarbij geprobeerd is het huis in brand te steken.

Bij de inbraak werd in ieder geval een hoeveelheid sieraden buit gemaakt. De totale omvang is nog niet bekend. De bewoonster was tijdens de inbraak op vakantie. Bij een bezoek donderdagmiddag door een familielid was alles nog intact. De politie sluit niet uit dat inbrekers het weekend een aantal keren in de woning zijn geweest. Bij de laatste keer is brand gesticht, waarschijnlijk in een poging de sporen uit te wissen. Door gebrek aan zuurstof is het vuur uiteindelijk gedoofd maar niet nadat een groot deel van de bovenverdieping door hitte en roet was vernield.

De inbraak en de brandstichting werden maandagmiddag ontdekt. De politie is daarna met onder meer een buurtonderzoek begonnen. De politie komt graag in contact met mensen die na donderdag iets verdachts bij de woning hebben gezien. Er kan worden gebeld via 0900-8844. Ook kan informatie worden doorgegeven via het Meldformulier op de website Politie.nl

 Back to top button