fbpx
zondag 05 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Brandjes tijdens oud en nieuw houden brandweer en politie bezig

Delfzijl, Appingedam, Holwierde, GodlinzeDe brandweerkorpsen van Appingedam, Delfzijl, Bierum, Loppersum en Wagenborgen zijn tijdens oud en nieuw ingezet voor het blussen van illegale vreugdevuren die midden in woonwijken werden ontstoken. In Delfzijl moest de brandweer op diverse plekken brandjes blussen zoals twee buitenbrandjes op het Juisterif en tot twee keer toe een containerbrand aan het Borgshof in Farmsum. Op het Sont in Delfzijl kreeg de brandweer te maken met een klein opstootje hier werden ze ontzet door de politie. Ook op het Juisterif zou iemand zijn aangehouden.

In Appingedam was de brandweer en de gemeentedienst de gehele avond en nacht druk met brandjes de eerste melding kwam al vroeg op de avond aan de Burgemeester Lewe van Aduardstraat. Verder zijn ze nog diverse keren op de Graaf Edzardstraat, en Karel Doormanstraat geweest. Ook aan de Emmastraat werd een buitenbrand gemeld, deze bleef uit eindelijk branden omdat de inzet van de Damster brandweerlieden nodig was bij een gaslekkage aan de Patrimoniumstraat. In Appingedam zou ook en persoon gewond zijn geraakt door een ongeval met vuurwerk.  Rond half vier in de nacht heeft brandweer Appingedam nog bijstand verleend tijdens de grote boerderij brand aan de Damsterweg in Holwierde. Ook Bierum, Wagenborgen en Loppersum hebben een aantal branden geblust Bierum en later brandweer Loppersum hebben de brand aan de Damsterweg in Holwierde bestreden.

Op diverse plekken in de regio werden vreugdevuren georganiseerd hier kwamen dorps bewoners elkaar gelukkig nieuwjaar wensen. Dit gebeurde onder andere in Godlinze, Holwierde en Spijk.

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,327VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer