50ste editie van Op Roakeldais van start gegaan

Uithuizen / Warffum – Dit jaar is het maar liefst de 50e keer dat Op Roakeldais plaatsvindt, en net als voorgaande jaren ontving het College van de gemeente Eemsmond de dansers woensdagochtend op het gemeentehuis. Tijdens het ontvangst stelden de groepen zich officieel voor waarbij er over en weer geschenken werden aangeboden. Dit ging natuurlijk gepaard met veel dans, zang en muziek.

Dit jaar komen de dansers uit Argentinië, Botswana, Bulgarije, China, Cuba, Georgië, Jordanië, Maleisië, Martinique*, Mexico en Swaziland*. En natuurlijk zijn ook de Groningse dansgroepen De Grunneger Daansers en Dansgroep het Hogeland aanwezig tijdens dit prachtige internationale dansfestival, waar Warffum vier dagen lang verandert in een internationale mengelmoes.

Jubileumjaar
In het kader van 50 jaar Op Roakeldais wordt er donderdagmiddag een unieke expositie ‘Wereldvrienden’ geopend. Deze expositie is een samenwerking tussen Op Roakeldais en het Openluchtmuseum Het Hoogeland. Deze bijzondere expositie laat zien dat Eemsmond in het midden van de wereld staat. Het laat de ontwikkelingen zien, maar ook alles wat Op Roakeldais de afgelopen 50 jaar de gemeente Eemsmond en Noord Groningen heeft gebracht, zoals vele bijzondere vriendschappen en zelfs huwelijken. Het laat zien hoe er vanuit kleinschalige plattelandsdorpen van Noord Groningen een wereldwijd netwerk is gegroeid.

Trots
“Wij als gemeente zijn blij en trots dat een dergelijk festival ieder jaar weer terugkeert naar Warffum, waar we met z’n allen kunnen genieten van dans, muziek en zang”, aldus Marijke van Beek, burgemeester gemeente Eemsmond. Een bijzondere prestatie vind ik dat nu al 50 jaar achter elkaar plaatsvindt, ik kijk dan ook erg uit naar de expositie waarin we kunnen terugblikken op 50 jaar Op Roakeldais.

Back to top button