25ste editie van het SES-toernooi wordt een groot feest

DelfzijlOp Hemelvaartsdag (14 mei) vind de 25e editie van het SES-toernooi (voor het laatst gespeeld) op Sportpark Uitwierde in Delfzijl.

Jubileumactiviteiten
Naast het gebruikelijke toernooiprogramma worden er ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum extra activiteiten georganiseerd.  Een team van Kids United speelt een wedstrijd tegen een E-team van NEC Delfzijl. Deze wedstrijd zal (onder voorbehoud van aanpassing van het programma) worden gespeeld voorafgaand aan de finalewedstrijden. Stichting Kids United is opgericht in 2003 en bestaat uit (inmiddels) bijna 100 kinderen en jongeren met een beperking die niet in het reguliere voetbal terecht kunnen. Voor deze kinderen wordt het mogelijk gemaakt om te trainen, te voetballen en mee te doen aan activiteiten. The Legacy Dance Team (o.a. bekend van de optredens tijdens de wedstrijden van Donar)treedt op voorafgaand aan de finale. Ook zullen zij assisteren tijdens de prijsuitreiking. Pieter van der Zweep uit Delfzijl, bekend van de nummers Je neemt me mee,  Smoorverliefd en Door jou!. en regelmatig te beluisteren op vele radiozenders, maar vooral op 100%NL zal de dag afsluiten met een optreden voor spelers en publiek.

Gratis Entree
Vanwege het jubileum en het gegeven dat het toernooi voor het laatst wordt gespeeld op Sportpark Uitwierde heeft de gemeente Delfzijl een eenmalige subsidie verstrekt. Dit maakt het mogelijk om het jubileumtoernooi voor iedereen gratis toegankelijk te laten zijn. We hopen daarmee op extra publieke belangstelling.

Nieuw bestuur Stichting Eemsmond Sportevenementen
Enkele leden van het stichtingsbestuur zijn sinds de eerste editie van het SES toernooi en het Eemsmondfestival in functie. Zij hebben aangegeven na de 25e editie te willen stoppen met hun functie. Ook de andere bestuursleden hebben aangekondigd dat dit het moment is om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. Marcel Mooi, Erik Bosscher, Erwin Heerlijn en Jan van der Zweep hebben zich beschikbaar gesteld om het nieuw bestuur van de Stichting Eemsmond Sportevenementen te vormen: Zij zullen de organisatie van het toernooi in 2016 op het vernieuwde Sportpark Centrum voor hun rekening nemen.

De afgelopen 25 jaar hebben velen een bijdrage geleverd aan de organisatie van het SES-toernooi en het Eemsmondfestival. Enkelen hebben zich zelfs 25 jaar lang ingezet voor deze evenementen. De bestuursleden Johan Schudde en Sikke Heerlijn behoren tot deze categorie en zijn voor hun verdiensten voor onze stichting en voor hun jarenlange inzet voor de voetbalvereniging Neptunia (thans NEC Delfzijl) zijn op vrijdag 24 april 2015 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De burgemeester van de gemeente Delfzijl, de heer E.A. Groot, heeft aan beiden de versierselen  behorende bij deze onderscheiding uitgereikt. Als bestuur van de Stichting Eemsmond Sportevenementen zijn wij hier zeer trots op en wij feliciteren onze medebestuurders Johan Schudde en Sikke Heerlijn van harte met deze waardering voor hun inzet voor de voetbalgemeenschap in Delfzijl.

Het toernooi van 2015
Deelnemende teams: NEC Delfzijl, Appingedam, De Pelikanen, Poolster, Holwierde, Omlandia, Loppersum, MOVV, Harkstede en NEC Delfzijl <21 (10 deelnemers) Risico is dat enkele teams nog afvallen in verband met mogelijke nacompetitieverplichtingen. Er zijn nog contacten met verschillende verenigingen over deelname.
• Elke deelnemende vereniging ontvangt een herinneringsvaan en een beker.
• Verkiezing van “Beste speler van het toernooi” – de winnaar ontvangt een beker.
• Verkiezing van “Sportiefste ploeg van het toernooi” – de winnaar ontvangt een beker.
• Eerste prijs € 700; Tweede Prijs € 350;  Derde prijs € 250; Vierde prijs € 125

 

Back to top button