14 C
Delfzijl
18 mei 2021 18:22

Zware windstoten in een deel van het land

Nederland – Aan de westkust en op de Wadden komen vandaag zware windstoten voor tot circa 80 km/uur. Dit geldt voor de ochtend en de eerste helft van de middag. Later vanmiddag en vanavond neemt de wind wat af. Het weerbeeld bestaat verder vanochtend uit veel wolken en af en toe (mot)regen. Vanmiddag breekt de zon door, maar er blijft kans op een bui.

Het is vandaag in het hele land winderig met landinwaarts een vrij krachtige (5 Bft.) wind en in de kustprovincies een krachtige tot harde zuidwester (6-7 Bft.). Direct aan zee kan de wind soms zelfs even stormachtig (8 Bft.) zijn en aan de kust en op de Wadden is kans op zware windstoten tot circa 80 km/uur. Er geldt hiervoor code geel.

Na 15:00 uur neemt de wind geleidelijk iets af en verdwijnt de kans op zware windstoten.

Eerst regen, vanmiddag ook wat zon
Het weerbeeld bestaat vanochtend uit veel bewolking en af en toe (mot)regen. Vanmiddag breekt vanuit het westen de zon door. Wel trekken nog enkele buien vanaf zee het land in. De meeste buien zijn voor de noordoostelijke helft van het land. Het wordt 20 graden aan zee tot 23 graden in Limburg.

Vanavond is het tijdelijk iets rustiger, maar vannacht draait de wind van zuidwest naar west en wordt aan de westkust weer hard, 7 Bft. Ook dan zijn weer (zware) windstoten mogelijk tot circa 75 km/uur.

Na morgen minder wind
Morgen is het nog flink onstuimig met aan zee een krachtige westenwind. Met 17 graden in het noordwesten tot 19 in het zuidoosten is het een aantal graden kouder dan vandaag. Het weerbeeld bestaat uit wolken, enkele buien en af en toe zon. In het noorden en oosten is morgenmiddag kans op een klap onweer.

Na morgen is de wind duidelijk minder aanwezig. Het blijft voorlopig wisselvallig zomerweer. De maxima zijn met 19-23 graden normaal voor begin juli.

Volg ons op

11,168FansLike
1,424VolgersVolg
5,278VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen

Populaire berichten